Det Norske Misjonsselskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Det Norske Misjonsselskap
NMS' hovedkvarter i Stavanger
Stiftet1842
LandNorge
Grunnlegger(e)John Engh
Nettstedwww.nms.no

Det Norske Misjonsselskap (NMS) er en luthersk misjonsorganisasjon som ble stiftet 8. august 1842 i Stavanger. Det er Norges første og eldste misjonsorganisasjon. Selskapet etablerte og eide Misjonshøgskolen (tidligere Misjonsskolen) i Stavanger.

Det Norske Misjonsselskaps barne- og ungdomsorganisasjon (NMSU) er tilknyttet NMS.

I 1843 samlet organisasjonen seg rundt utsendelsen av den første norske misjonær Hans Schreuder til Zululand i dagens Sør-Afrika.

NMS samarbeider med kirker i 16 land på fire kontinenter og har ca. 40 misjonærer i arbeid (2017). I de fleste av disse landene har livskraftige kristne kirker vokst frem som et resultat av arbeidet. NMS har i dag tre fokusområder, Dele troen på Jesus, Utrydde fattigdom og Bekjempe urettferdighet.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

NMS er en selvstendig organisasjon innenfor Den norske kirke og ser seg som et redskap for å realisere denne kirkes misjonsoppdrag. Dette skjer gjennom et utstrakt arbeid i ca. 1 500 misjonsforeninger og grupper blant barn, unge og voksne. I tillegg samarbeider NMS nært med lokalmenighetene i Den norske kirke og har en rekke giverordninger som sikrer arbeidet.

MT (Misjonstidende) er organisasjonens publikasjon og gis ut med seks nummer pr. år. Bladet er gratis og har et opplag på rundt 20 000.

I 1998 etablerte organisasjonen sin første gjenbruksbutikk i Sola kommune. I 2022 består NMS Gjenbruk av 52 butikker spredt rundt omkring i Norge med en omsetning på ca. 62 millioner kroner. Butikk-kjedens motto er Miljø, misjon og møteplass.

NMS driver ulike former for misjonsarbeid i disse landene:

Generalsekretærer i NMS[rediger | rediger kilde]

Ledere med tittelen sekretær:

Tittelen ble generalsekretær først i Lars Dahles tid

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nye generalsekretærer i NMS og Sjømannskirken. idag.no. Besøkt 4. desember 2019

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]