Det Norske Misjonsselskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
NMS' hovedkvarter i Stavanger

Det Norske Misjonsselskap (NMS) er en luthersk misjonsorganisasjon som ble stiftet 8. august 1842 i Stavanger.

I 1843 samlet organisasjonen seg rundt utsendelsen av den første norske misjonær Hans Schreuder til Zululand i dagens Sør-Afrika.

NMS samarbeider med kirker i 13 land på fire kontinenter og har ca. 100 misjonærer i arbeid (2006). I de fleste av disse landene har livskraftige kristne kirker vokst frem som et resultat av arbeidet. Diakonal og sosial innsats går hånd i hånd med forkynnelsen av det kristne budskapet. Dette er et kjennetegn ved NMS' misjonsarbeid.

NMS er en selvstendig organisasjon innenfor Den norske kirke og ser seg som et redskap for å realisere denne kirkes misjonsoppdrag. Dette skjer gjennom et utstrakt arbeid i ca. 3000 misjonsforeninger og grupper blant barn, unge og voksne. I tillegg samarbeider NMS nært med lokalmenighetene i Den norske kirke og har en rekke giverordninger som sikrer arbeidet.

NMS driver ulike former for misjonsarbeid i disse landene:

I mange år var det ikke tillatt for misjonærene å ta med seg sine barn. De ble plassert på barnehjemmet Solbakken og det gikk ofte mange år mellom hver gang barna fikk se foreldrene.

Generalsekretærer i NMS[rediger | rediger kilde]

Ledere med tittelen sekretær:

Tittelen ble generalsekretær først i Lars Dahles tid

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]