Miljøagentene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Miljøagentene
TypeForening/lag/innretning
Org.nummer971 276 533
Stiftet1992
LandNorge
HovedkontorOslo
Nettstedhttps://miljoagentene.no/ (norsk)

Miljøagentene er en miljøvernorganisasjon for barn. Organisasjonen sprang ut av Norges Naturvernforbund i sin tid, og ble stiftet som Blekkulfs Miljødektektiver i 1992. Organisasjonen fikk sitt nåværende navn sommeren 2006 etter ekstraordinært landsmøte 22. april. Ved inngangen til 2021 hadde organisasjonen omtrent 10 000 medlemmer og ca.50 lokallag. Miljøagentene er en selvstendig organisasjon, og er unik både i norsk og internasjonal sammenheng, ved at de kommuniserer miljø- og klimautfordringer utelukkende til barn.

Miljøagentene er en frivillig barneorganisasjon som er partipolitisk og religiøst uavhengig. Organisasjonen arbeider for et samfunn der mennesket vet hva naturen tåler og handler etter det, ønsker et renere miljø og en tryggere framtid for jorden og menneskene som bor på den. Miljøagenter oppdager den fantastiske naturen, utforsker sammenhengen mellom mennesker og natur og utfordrer miljøsinkene. Miljøagentene jobber for at barn skal bli flinkere til å si ifra, og organisasjonen hjelper dem å bli hørt av de voksne.

I 2008 ble det klart at Miljøagentene hadde vunnet Reklame for Alvor, som er reklamebransjens årlige dugnad for en sak eller organisasjon. Reklamebyrået Saatchi & Saatchi gikk utviklet det beste konseptet, og i romjulen 2008 ble kampanjen "Ikke sint, bare veldig, veldig skuffet" lansert.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]