St. Paul gymnas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
St. Paul gymnas
FloridaHospital.jpg
Motto«For deg som vil lære mer»
SkoletypeVideregående skole
Grunnlagt2012
FylkeHordaland
KommuneBergen
ByBergen
BydelBergenhus
AdresseNygårdsgaten 124
5008 Bergen
RektorPetter Gjessing
Elever251[1]
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

St. Paul gymnas er en privat katolsk videregående skoleFlorida i Bergen sentrum. Gymnaset ble etablert i 2012, og har konsesjon for 270 elever på utdanningsprogrammet studiespesialisering med studieretningene realfag og språk, samfunnsfag og økonomi som leder til generell studiekompetanse. Skolen holder til i tidligere Florida sykehus (St. Franciskus Hospital) som ble bygd i 1937.

Skolen er den første og hittil eneste katolske videregående skolen i Norge. Skolen tar derfor inn elever fra hele landet. Katolikker har fortrinnsrett, men skolen er åpen for alle elever med lovfestet rett til videregående opplæring basert på vanlig karakteropptak. Skolen støttes økonomisk av staten og av den katolske kirken, men elevene må betale en egenandel i form av skolepenger slik reglene er for private skoler i Norge. Skolen har elever med bakgrunn fra mange land.

Fagtilbud[rediger | rediger kilde]

Skolen har utvidet timetall i kristendom slik at elevene har dette faget som obligatorisk fellesfag på alle klassetrinn. Forøvrig har skolen de samme obligatoriske fellesfagene på hvert trinn som i den offentlige skolen. Som obligatorisk 2. fremmedspråk tilbys fransk, spansk og tysk på nivå II og italiensk på nivå I og II, og lærerne i disse fagene har språket de underviser i som morsmål. Som valgfrie programfag tilbys realfagsmatematikk, samfunnsfagsmatematikk, fysikk, kjemi, biologi, geofag, informasjonsteknologi, internasjonal engelsk, engelskspråklig litteratur og kultur, latin nivå I og II, historie og filosofi, psykologi, samfunnsøkonomi, sosialkunnskap, politikk og menneskerettigheter og rettslære. Alle skolens lærerne har mastergrad.

Elevmiljø[rediger | rediger kilde]

Skolen har skoleprest, helsesøster, spesialpedagog og rådgivere. Skolen har også bibliotek, kantine og kapell. Skoledagene innledes med at elevene møter sin mentor i små grupper der de kan få råd og hjelp med ting de strever med eller til hvordan de kan lære mer om noe som interesserer dem spesielt. I begynnelsen av første klasse tilbys en ukes skoletur til utlandet for å bli kjent. I andre klasse får elevene reise på skoletur til det språkområdet som de har som obligatorisk 2. fremmedspråk, en eller to uker. Det tredje året er det en ukes skoletur til Roma.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]