Langhaugen videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 60°21′45″N 5°21′42″Ø

Langhaugen videregående skole
Langhaugen videregående skole.JPG
Skoletype Videregående skole
Grunnlagt 1960
Fylke Hordaland
Kommune Bergen
Bydel Årstad
Adresse Hagerups vei 17
5093 Bergen
Eier Hordaland fylkeskommune
Rektor Marit Tokheim
Klasser 21
Elever 618[1]
Ansatte 89
Nettsted Offisielt nettsted

Langhaugen videregående skole (tidligere Langhaugen gymnas) er en fylkeskommunal videregående skole i Årstad bydel i Bergen. Skolen ble grunnlagt i 1960 som erstatning for Sydneshaugen skole, og skolebygningen er tegnet av byarkitekt Eystein Michalsen.

Skolen har på hvert klassetrinn fem klasser for studiespesialisering, en klasse for musikk, dans og drama med fordypning i musikk og en klasse for musikk, dans og drama med fordypning i dans, totalt 21 klasser med til sammen ca. 600 elever.

Skolens studiespesialiserende linje er blant dem med høyest inntakskrav i fylket (på 3.-plass blant 57 skoler i 2014), og inntakskravene til studieretningene musikk og dans ligger enda høyere (men her baseres inntaket dels på opptaksprøver som gir tilleggspoeng).

Langhaugen er kjent for et åpent og sosialt miljø, da skolens motto er Kreativitet og læring, trivsel og takhøyde. Ungdommer fra alle kanter og kulturer møtes på skolen, og skaper et fargerikt miljø. Skolens grundige undersøkelser som fokuserer på elevers trivsel, viser at skolen er mobbefri, og svært få føler seg utestengt og utilpass fra skolens miljø.

Alumni[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • «Skolen» fra Langhaugen videregående skoles nettsider.

Referanser[rediger | rediger kilde]