Knarvik videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 60°33′0,79920″N 5°16′56,896″Ø

Knarvik videregående skole
Knarvik videregåande skule.JPG
Motto«Læring og vekst for alle»
SkoletypeVideregående skole
Grunnlagt2003
FylkeHordaland
KommuneLindås
TettstedKnarvik
AdresseJuvikstølen 9
5916 Isdalstø
RektorKari Espelund Bruvik
Elever986[1]
Ansatte170
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Knarvik vidaregåande skule
60°33′1″N 5°16′57″E

Knarvik videregående skole er en videregående skole i Knarvik i Lindås kommune i Nordhordland, ca. 30 km nord for Bergen. Skolen består av tidligere Lindås gymnas og Nordhordland yrkesskole, som ble slått sammen til Knarvik videregående skole i 2003.

Bygningene er de samme, men benevnes nå avdeling Juvikstølen og avdeling Kvernhusmyrane. Tilbygg til avdeling Juvikstølen sto ferdig i 2009, og den ordinære linjen for Teknikk og industriell produksjon flyttet da opp fra Kvernhusmyrane. Verkstedet på Kvernhusmyrane benyttes nå av «Klassen med utvidet praksis» (K.U.P-avdelingen) (tidligere kalt for Innledende grunnkurs).

Skolen har tilknytning til lokale bedrifter. I tillegg til vanlige programområder kan elevene velge programmet TAF (tekniske og allmenne fag) der de får fagbrev og spesiell studiekompetanse på 4 år. Knarvik Vgs var pionerskolen for denne typen utdanning, og tilbyr i dag fire forskjellige kurs.

Knarvik Vgs har valgt å avstå fra den vanlige Operasjon Dagsverk, og har en egen elevaksjon senere i skoleåret. Siden 2004 har inntektene fra denne dagen gått til NHE i Aserbajdsjan. Gjennom årene har mer enn en million kroner blitt overlevert. Hvert år sender skolen en delegasjon bestående av to elever og en lærer for å besøke prosjektene skolen støtter.

Hordaland fylke har en utvekslingsavtale med skoler i Wales der elever fra hele Hordaland kan ta vg2 studiespesialisering i regi av Knarvik videregående skole.

Undervisningstilbud[rediger | rediger kilde]

Skolen tilbyr følgende utdanningsprogrammer for skoleåret 2018-2019:[2]

Skolen har også det 4-årige tilbudet Yrkes- og studiekompetanse som kombinerer fellesfag, programfag og praksis i bedrift og leder til både fagbrev og studiekompetanse. Ved Knarvik videregående skole er det studieretningene bygg- og anleggsfag, elektrofag, helse- og oppvekstfag og teknikk og industriell produksjon som har slikt tilbud. Skolen har tilbud om et skoleår i Wales på studiespesialisering vg2. Skolen tilbyr også innføringskurs for minoritetsspråklige, arbeidslivtrening, hverdagslivstrening, yrkesfaglig grunnkompetanse og voksenopplæring.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]