Red Cross Nordic United World College

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Red Cross Nordic United World College
UWCRCN K, A, E Buildings.jpg
Motto«The World in one school»
LandNorge
TypeVideregående skole
Grunnlagt1995
Region/fylkeVestland
KommuneFjaler
StedFlekke
AdresseUWC Red Cross Nordic
Flekke 6968 Norway
EierUnited World Colleges
RektorPelham Lindfield Roberts
Elever201[1] (2023)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Red Cross Nordic United World College
61°19′58″N 5°20′08″Ø

Red Cross Nordic United World College (RCNUWC) er en av skolene til stiftelsen United World Colleges. Skolen ble grunnlagt i 1995, og ligger i Fjaler kommune i Sunnfjord. Områdeplan og bygningene ble tegnet av Arkitektgruppen CUBUS.

Skolen har ca. 200 studenter fra mer enn 80 ulike nasjoner. Flere av studentene er flyktninger og har bakgrunn fra land i krig og konflikt. Hvert år er det også representanter fra SOS Barnebyer. Etter to år med undervisning basert på International Baccalaureate (IB) Diploma Programme går de fleste over i høyere utdanning ved prestisjefylte universiteter verden over. Mange elever arbeider frivillig i Latin-Amerika, Afrika og Asia før de begynner videre studier. Skolen har internat, der elevene bor i femmannsrom i en "studentlandsby".[2] Ca. 30 % av elevene er norske.

Skolen tilbyr sommerleir for barn i samarbeid med Røde kors og Lions Clubs International[3], og leirskole for norske skoleklasser.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps bookcase.pngDenne utdanningsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.