Hopp til innhold

Softrock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lionel Richie er en amerikansk sanger som synger softrock.

Softrock, også kalt lite-rock[1] eller pop-rock,[2] er en undersjanger av popmusikk som bruker teknikker fra rock and roll for å framføre en mykere, tilsynelatende mer velbehagelig lydbilde med bruk av akustiske gitarer.[3] Den har sin opprinnelse tidlig på 1970-tallet i sørlige California. Stilen glattet over poprockens skarpe kanter og støttet seg på enkle, melodiske melodier med store og frodige produksjoner. Soft-rock dominerte amerikanske radiostasjoner gjennom hele 1970-tallet før den til sist endret seg til moderne voksenpops syntetiske musikk på 1980-tallet.[2]

Softrock er vanligvis sunget med høyere vokal, og tekstene har en tendens til å være ikke konfronterende, men med fokus på svært generelle temaer som kjærlighet, hverdagsliv og relasjoner. Sjangeren har en tendens til å gjøre mye bruk av pianoer, synthesizere og noen ganger saksofoner. I noen tilfeller softrock kan inkludere elektriske gitarer, men som vist med Bee Gees og Bryan Adams, er softrock preget av akustiske gitarer.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Stephenson, Alan; Reese, David; Beadle, Mary (2013): Broadcast Announcing Worktext: A Media Performance Guide, s. 198.
  2. ^ a b «Soft Rock», AllMusic.
  3. ^ Lecaro, Lina (19. november 2016): «This Monthly Club Is a Non-Ironic Celebration of Rock's Softer Side», LA Weekly.

Litteratur

[rediger | rediger kilde]