San Sebastián

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 43°19′17″N 1°59′08″V

San Sebastián
Donostia
San Sebastián

Flagg

Våpen

Land Spania Spania
Autonom region: Baskerland Baskerland
Provins: Gipuzkoa
Comarca: Donostialdea
Status Kommune
Areal 60,89 km²
Befolkning 186 095 (2015[1])
Høyde 6±1 meter
San Sebastián

San Sebastián (baskisk Donostia) er et av Baskerlands fremste turistmål. Byen er som de fleste kystbyer preget av fiske og pittoreske havnekvarter, men der fiskebodene lå før finnes i dag eksklusive fisk- og skalldyrsrestauranter.

Byens sentrale deler og strandpromenader går i viktoriansk arkitektur – byen var rundt forrige århundreskifte en stor turistby for den spanske kongefamilien og adelskapet.

Hvert år holdes en stor festival i byen, semana grande, med tyrefekting, festivaltog og aktiviteter som konserter, tivoli og rokonkurranser. Byen er også kjent for sin internasjonale filmfestival hver høst.

En grunn til at San Sebastian er et av Baskerlands store turistmål er de to store sandstrendene som strekker seg ut på hver sin side av byens sentrum. La Concha (skjellet) er den største av strendene og regnes som en av verdens fineste. Den andre stranden, som ligger utenfor bydelen Gross, er den mer ungdommelige stranden. Den er kjent for sine store bølger og gode surfemuligheter. Byens ungdomskultur er sterkt preget av surfing.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

SpaniastubbDenne Spaniarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.