San Sebastián

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
San Sebastián

Koordinater: 43°19′N 1°59′Ø San Sebastián (baskisk Donostia) er et av Baskerlands fremste turistmål. Byen er som de fleste kystbyer preget av fiske og pittoreske havnekvarter, men der fiskebodene lå før finnes i dag eksklusive fisk- og skalldyrsrestauranter.

Byens sentrale deler og strandpromenader går i viktoriansk arkitektur – byen var rundt forrige århundreskifte en stor turistby for den spanske kongefamilien og adelskapet.

Hvert år holdes en stor festival i byen, semana grande, med tyrefekting, festivaltog og aktiviteter som konserter, tivoli og rokonkurranser (en spesiell rosport som er Baskerlands nasjonalsport der rostjernene er omtrent like kjente i Baskerland som David Beckham i England). Byen er også kjent for sin internasjonale filmfestival hver høst.

En grunn til at San Sebastian er et av Baskerlands store turistmål er de to store sandstrendene som strekker seg ut på hver sin side av byens sentrum. La Concha (skjellet) er den største av strendene og regnes som en av verdens fineste. Den andre stranden, som ligger utenfor bydelen Gross, er den mer ungdommelige stranden. Den er kjent for sine store bølger og gode surfemuligheter. Byens ungdomskultur er sterkt preget av surfing.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]