Midlands

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Midlands.

Midlands er et område i England, som navnet antyder, ligger midt i landet. Det tilsvarer omtrent det gamle kongeriket Mercia.

Området defineres normalt som bestående av greskapene Derbyshire, Herefordshire, Leicestershire, Lincolnshire, Northamptonshire, Nottinghamshire, Rutland, Shropshire, Staffordshire, Warwickshire, West Midlands og Worcestershire. Det ligger mellom Sør-England, Nord-England, East Anglia og Wales.

De to administrative regionene Vest-Midlands og Øst-Midlands dekker ikke hele det tradisjonelle området Midlands. Deler av det tradisjonelle Lincolnshire ligger nå i regionen Yorkshire og Humber, mens Peterborough som tidligere lå i Northamptonshire nå ligger i regionen Øst-England.

Det største urbane området inkluderer Birmingham, Wolverhampton og Coventry, og ligger for det meste innenfor grevskapet West Midlands. I Øst-Midlands finner man byene Leicester, Nottingham og Derby.

Siden den industrielle revolusjon har Midlands vært et viktig industriområde, men som i resten av landet har det vært en nedgang i antall arbeidsplasser i produksjonsindustrien. På grunn av denne utviklingen har grensene for Midlands blitt mindre klare, spesielt i forhold til områdene sørover. Gloucestershire og Oxfordshire blir derfor i nyere tid noen ganger regnet med til Midlands; det samme gjelder til tider Cheshire i nordvest.

Den sørlige delen av Midlands har blitt utpekt av regjeringen som et satsningsområde for utvikling av arbeidsplasser og infrastruktur. I denne sammenhengen blir også Bedfordshire og Buckinghamshire knyttet til Midlands ettersom de er med i samme utviklingsprogram.

Byer og større områder[rediger | rediger kilde]