Liste over episoder av Mot i brøstet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over episoder i Mot i brøstet er en oversikt over episodene i den norske situasjonskomedien Mot i brøstet.

Episodeliste, sesong 1 (1993)[rediger | rediger kilde]

Episode nr. Navn på episode Gjesteroller Beskrivelse av episoden Sendt
1 «Forfremmelsen» Karl jobber som økonom, og Nils som vaktmester ved samme bedrift, begge ender opp med å få sparken på samme dag. Karl blir skilt og den husløse Nils flytter inn. Senere banker Henry på døra og ender med å redde Karl fra å bli kastet ut.

Notater: Elna, moren til Nils blir nevnt for første gang i serien da, Nils sier at moren hans har kastet han ut på grunn av at hun syns det er flaut at han har mistet jobben.

22. januar 1993
2 «På ære og samvittighet» Karl holder på med selvangivelsen,og sammen med Henry får han en idé om hvordan han kan ta innersvingen på sin tidligere sjef. Henry kjøper seg telefonsvarer, som Nils ikke helt skjønner hva er for noe, da han tror at det sitter en person inni. 29. januar 1993
3 «Kryss på linjen» Henry og gjengen begynner å gi legeråd via telefon, men ting har en tendens til å utarte. Karl blir kjent med Målfrid, men han feiger ut før daten.

Notater: Første episode hvor Målfrid blir introdusert for første gang, og opptrer senere i episoden.

5. februar 1993
4 «Formål ekteskap» Gjengen starter et tvilsomt kontaktbyrå for å tjene penger og ender opp med å rote seg opp i et hjørne med en elskovssyk mann. 12. februar 1993
5 «Uventet besøk»
  • Henrik Scheele naboen Fredrik Rabe Nilsen
  • Adam Ryen (Henrys barnebarn)
Henry får uventet besøk av en ukjent slektning fra Amerika. Han får samtidig i oppdrag å passe huset og bilen til den rike naboen som passer bra når Henry prøver å imponere barnebarnet sitt. Nils går på skole for å bli mer selvsikker.

Notater: Adam Ryen, som spiller barnebarnet, er sønnen til manusforfatteren av serien, Tore Ryen. Henrik Scheele sin første opptreden som naboen.

19. februar 1993
6 «Opp i røyk» Det har vært innbrudd hos Karl og gjengen, og Nils forsøker å sikre huset. Karl prøver å slutte å røyke, etter råd fra legen hans.

Notater: Sverre Wilberg sin første opptreden. Han har noen gjesteroller til i serien.

26. februar 1993
7 «Hokus pokus» Henry går på kurs for å lære seg å hypnotisere. Han hypnotiserer både Nils og Karl, men hos Karl får det langtrekkende konsekvenser. 5. mars 1993
8 «Mødrevisitten» Karls svigermor kommer på besøk. Nils er syk, derfor kommer hans mor også på besøk. Når de kommer, blir Henry en ettertraktet person.

Notater: Liv Thorsen sin første opptreden som Elna.

12. mars 1993
9 «Veldedighetskonserten» Naboen til Karl og de andre, Kristine, kommer på besøk og forteller at hun er tvunget til å selge huset på tvangsauksjon. Karl og gjengen bestemmer seg for å lage en veldedighetskonsert for å redde huset. 19. mars 1993
10 «Vokt Dem for hunden» Nils får i oppdrag å passe premiehunden Zico som naboen Fredrik eier. Dette blir ikke Karl glad for fordi han er redd hunder. Karl skal på date med Målfrid. 26. mars 1993
11 «Fjols til fjells» Karl plages med at han skal være hjemme i påsken og ikke på fjellet og bli brun. Han blir svært sjalu når han finner ut at Nils har fått låne en hytte på fjellet, og truer med å kaste han ut hvis han blir brunere enn han selv. Karl får da låne hytta av Nils, men er ikke klar over at Elna har tenkt å besøke Nils på hytta. 2. april 1993
12 «I en sal på hospitalet» Henry skal legges inn på sykehuset for en grundig legesjekk. Dette får Karl til å bli mistenksom siden Målfrid jobber på samme sykehus, og saken blir ikke bedre ved at Nils spøker om at Målfrid kommer til å stelle Henry. 9. april 1993
13 «Kanalkrigen» Henry og Nils tyvkobler seg på naboens kabel-TV. Henry finner ut at TV-signaler kan sendes begge veier og starter sammen med de to andre gutta en egen TV-kanal i garasjen. 16. april 1993

Episodeliste, sesong 2 (1993)[rediger | rediger kilde]

Episode nr. Navn på episode Gjesteroller Beskrivelse av episoden Sendt
1 «Forviklinger» Nils går på danseskole og Henry skal lære ham å danse. Naboen Fredrik skal ha karneval, Karl og Målfrid kler seg ut som Eli og Carl I. Hagen. 6. september 1993
2 «Kjære velgere» Det er valgtider og både Henry og Karl involverer seg i lokalpolitikken i nabolaget. 13. september 1993
3 «Boksedilla» Nils ser på proffboksing på TV og får hel dilla. Etter noen få timer på boksetrening skyter hans selvtillit som bokser rett til værs, noe Henry og Karl bestemmer seg for å gjøre noe med. 20. september 1993
4 «Aldri fred å få»

Ingen gjesteroller

Karl forsøker å ordne seg hjemmekontor, men han har problemer med å holde styr på alt det tekniske utstyret.

Notater: Første episode hvor det er ingen gjesteroller, kun Karl, Nils og Henry.

27. september 1993
5 «Kunstens vei er tornefull» Henry går på kurs for å lære å male; Nils får tilbud om å være med i en reklamefilm og Karl bestemmer seg for å instruere ham. 5. oktober 1993
6 «Det er ingen spøk» Henry får jobb i lokalavisa, mens Karl prøver seg som bruktbilselger. 11. oktober 1993
7 «Fingernemme karer» Nils prøver å sette sammen en TV-benk; Elna har skaffet seg en langt yngre kjæreste som ikke har helt ærlige hensikter. 18. oktober 1993
8 «Eksotiske forhold» Nils og Målfrid arrangerer mannekeng-oppvisning for dameundertøy, mens de andre er ute. Karl interesserer seg for utenlandske retter. 25. oktober 1993
9 «På helsa løs» Karl er bekymret for Henrys og Nils sitt kosthold og innfører derfor et strengt regime i huset bestående av grønnsaker og mosjon. 1. november 1993
10 «Over skyen er himmelen alltid blå» Målfrid vil ha med Karl til ferie på Kreta, men Karl er redd for å fly. Nils skal være toastmaster på en bursdag for sin tante Nusse som blir 80 år.

Notater: første episode, som er delt i to.

8. november 1993

Episodeliste, sesong 3 (1994)[rediger | rediger kilde]

Episode nr. Navn på episode Gjesteroller Beskrivelse av episoden
1 «Over skyen er himmelen alltid blå - del 2» Målfrid og Karl drar til Kreta, med fly. Hjemme driver Henry og Nils og øver seg til 80-årslaget Nils skal i.
2 «Til arbeid og fest» Karl begynner som konsulent, en av hans første jobber er å fikse økonomien i firmaet Juballong & Søn som driver med morosaker. Nils skal passe puddelen til damen i nr. 14.
3 «I lyst og nød» Karl har fått som oppdrag å piffe opp lokalavisa. Nils har vært hos naboen Fredrik og hørt på sextelefoner; Henry arrangerer et ordentlig møte for Nils med ei jente.
4 «Bare se, ikke røre» Karl kjøper seg ny bil. Selvfølgelig blir han alt for ivrig med å holde bilen ren, men Målfrid blir ikke fullt så glad ...
5 «Vi gratulerer» Nils holder bursdagsfeiring, og det blir åpent hus. Bursdagsfeiringen byr på mange overraskelser.
6 «Nå er det jul igjen» Del 1

Ingen gjesteroller

Gutta gleder seg til jul i huset, og Karl får vite at moren til Nils skal komme på julaften. Nils prøver å ta en liten førtitt på julegavene som Karl har kjøpt.
7 «Nå er det jul igjen» Del 2 Det nærmer seg jul i Mot i brøstet. Elna blir beruset og må bæres opp, noe hun ikke blir fullt så glad for neste dag. På selveste julaften bestemmer hun seg for å dra, men ombestemmer seg pga. Målfrid.

Notater: Elna og Målfrid treffes for første gang.

8 «Og takk for det gamle»

Ingen gjesteroller

Det er første nyttårsdag og Nils sitter og filosoferer over året som har gått. Vi får i den forbindelse se flere klipp fra tidligere sendte episoder.
9 «Grønn var min barndoms dal»

Ingen gjesteroller

Karl bestemmer seg for å starte med kildesortering. Nils tror Henry er blitt synsk når han klarer å tippe hele lottorekka, men han har ikke levert kupong.
10 «Klampen i bånn»

Ingen gjesteroller

Henry har skaffet Nils jobb som bud, men før han kan begynne i jobben må han ta lappen. Det er noe som Karl motvillig går med på å hjelpe ham med.
11 «La meg være ung» Henry er forelsket i en betydelig yngre dame og bestemmer seg derfor for å skaffe seg et langt mer ungdommelig klesantrekk.
12 «Knute på tråden» Henry har magesår, og får hjelp ifra Nils som skal gjøre alt han kan for å få han frisk. Målfrid blir mistenksom etter å ha hørt Karl snakke om en annen jente i søvne.
13 «Reklamens makt» Karl får i oppdrag å rette opp det skakk-kjørte firmaet til Smestad. Nils blir lurt til å kjøpe en bokserie.
14 «Årets navn» Karl begynner å få stormannsnykker og bestemmer seg for å gjøre Nils og Henry til tjenere. Men Henry vet å kurere Karl for "direktør-syken".

Episodeliste, sesong 4 (1994)[rediger | rediger kilde]

Episode nr. Navn på episode Gjesteroller Beskrivelse av episoden
1 «I juice og dus» Karl blir hekta på helse og råkost, og insisterer derfor på å kun spise grønnsaker. Nils skal til legen, men blir paff da han hører at legen er en kvinne.
2 «Tull, fjoll, og rock 'n roll» Nils, Henry og Karl får vite at det skal holdes en Elvis-konkurranse, de begynner derfor å kle seg ut som Elvis.
3 «Slit og sleng » Henry blir TV-kritiker. Karl blir skadet i en trafikkulykke, og får seg en aldri så liten whiplash-skade, og later som han mister hukommelsen.
4 «Bare rolig»

Ingen gjesteroller

Henry lurer Nils og Karl med at han har laget middag. Karl får ikke sove på grunn av kranen på kjøkkenet som drypper. Karl får også problemer med blodtrykket, Nils og Henry prøver å få han hissig.
5 «Meget mistenkelig»

Ingen gjesteroller

Henry oppfører seg mistenkelig. Han spanderer dyre middager på gutta og kjøper seg til stadighet dyre ting. Samtidig hører Nils og Karl på radioen at det er begått en rekke postran i nærheten der beskrivelsen er klin lik Henry sin, helsetrøye og gule tøfler.

'Notater: 'Trine blir nevnt ved navn for første gang.'

6 «Fullt hus og stormende jubel»

Ingen gjesteroller

Målfrid flytter inn i huset sammen med Karl og gutta. Nils og Henry bestemmer seg derfor for å pusse opp soverommet til Karl og Målfrid - samt påspandere paret en vannseng.

Notater: Dette var episoden hvor Siw Anita Andersen (som Målfrid) ble en permanent del av serien.

7 «Fullt hus og stormende jubel - del 2» Målfrid forteller at Karl ble sjøsyk av vannsenga. Nils blir overglad over at Målfrid skal flytte inn så han slipper å vaske opp og støvsuge. Nils og Henry skal hjelpe til med å pusse opp soverommet. Elna kommer og blir ikke helt fornøyd over Karls oppførsel.
8 «Jo mere vi er sammen»

Ingen gjesteroller

Karl og Målfrid begynner å krangle en del, Nils og Henry begynner å bli nysgjerrige over hvorfor de sover så mye middag.
9 «Den aller siste speider»

Ingen gjesteroller

Karl og Målfrid krangler igjen, fordi Målfrid ikke vekket Karl i tide. Nils får greie på at Henry har tannlegeskrekk. Nils og Karl drar på teltur, noe som ikke går så veldig bra.
10 «Luft under vingene»

Ingen gjesteroller

Nils ser på fallskjermhopping på TV, og Karl forteller at han har hoppet under militæret. Nils melder seg inn i en fallskjermklubb, og lurer Henry med at han er god i kryssord.
11 «Skaff deg en hobby»

Ingen gjesteroller

Karl vil ha fred, men Nils bare bråker. Derfor bestemmer Nils seg for å få seg en hobby. Henry holder på å skifte pensjonistkurs, og Karl begynner å spille golf i stuen. Nils får en hobby som tryllekunstner.
12 «Bare rot» Karl blir rimelig lei av at Nils griser til sofaen, og Nils blir lurt av Henry. Karl får seg en rengjøringshjelp som tar litt feil av gutta.
13 «Med hotpants og kink i nakken» Nils har vondt i halsen, og Henry i ryggen. Karl blir litt urolig for at Målfrid handler så mye klær og at hun har så mye nattevakt. Nils blir paff da Målfrid kommer inn med hotpants og høye støvler.
14 «Lett har det aldri vært» Nils løser kryssord. Og Henry begynner å høre dårlig, og Nils prøver alt for å hjelpe. Karl drar på forretningstur til København og må ta nattoget hjem, og uheldigvis må han dele rom med en plagsom fyr.
15 «Man er i fare hvor man går» Nils skal lage en hjemmevideo der Karl skal bli sinna, og Målfrid forteller at Karl har vært frekk og sinna på en restaurant kvelden før. Henry får hjernerystelse, blir slått ned og blir frastjålet pensjonen.

Episodeliste, sesong 5 (1995)[rediger | rediger kilde]

Episode nr. Navn på episode Gjesteroller Beskrivelse av episoden
1 «Man er i fare hvor man går - del 2» Nils fortsetter å ha det moro med skjult kamera og Henry blir med i "Hevnens engler".
2 «Kjendis for en dag» (Innspilt i 1993) Nils får en date med Gunvor Hals, og blir plaget av journalister.
3 «Romantikk i luften»

Ingen gjesteroller

Nils får endelig en date på kino med Trine, problemet er at han glemmer når.
4 «Kjærleik med någo attåt» Nils tar med seg Trine hjem. Han får også jobben på Super'n, på bananlageret.

Notater: Hilde Lyrån sin første opptreden, som Trine. Hun er nevnt før, som "Kassadama på supern".

5 «Kjærleik med någo attåt - del 2» Nils blir invitert med på middag hjemme hos foreldrene til Trine.
6 «Ubudne gjester» Elna må flytte inn til Karl etter at vannledningen har blitt ødelagt, noe Karl blir forferdelig misfornøyd med, men det blir verre når Elna forteller at en slektning også kommer.
7 «Sterkt savnet»

Ingen gjesteroller

Målfrid setter i gang storrengjøring av huset.
8 «God bedring»

Ingen gjesteroller

Henry og Nils blir syke, og Karl er livredd for å bli smittet.
9 «Bill. mrk.» Henry og Nils søker etter sekretær for Karl, og setter inn kontaktannonse i avisen.
10 «Ingen høyere?» Karl og Målfrid drar på hytta til Målfrid "Knøttebo", mens Henry og Nils steller hjemme. De prøver å få solgt en sofa, men de klarer å få solgt en av Karls sofaer.
11 «Overnattingsgjesten» Målfrid får besøk av ei venninne som Karl prøver å sjarmere med lite hell.
12 «Utdrikningslaget» Målfrid og Trine arrangerer utdrikningslag for Målfrids kollega, mens Henry må være prøvedukke for brudekjolen. Henry kjøper seg parykk, og Karl prøver seg på en fotokonkurranse - til stor irritasjon for de andre i huset.
13 «For en god sak» Karl får besøk av sin gamle far Sigbart, som flørter med «Solfrid» og «Stine». Imens skal Nils selge for røde fjær-aksjonen.
14 «Høyt spill» Henry føler seg gammel så han begynner å spille nintendo sammen med Nils og Trine, mens Karl og Målfrid drar på ferie til Tyskland.
15 «Knall og fall» Henry faller og slår seg på isen og kommer hjem fra sykehuset med kul i bakhodet og et brukket ribbein. Mens Karl drar på besøk til en skattesnyter, holder Målfrid og Trine seg hjemme og duller med Henry.
16 «Sol ute, sol inne» Nils og Trine planlegger ferie til en Sydhavsøy, mens Karl og Målfrid drar på tur til slalombakken. Henry finner ut han også vil på ferie, så han bestiller samme tur som Nils og Trine. Men det gjør Elna også.
17 «Trange tider»

Ingen gjesteroller

Karl viser sine kokkekunster, mens Målfrid er bekymret for vekten. Nils er redd for å bli syk.
18 «Gode naboer» Karl,Nils og Henry ender i full krig med naboen, etter at naboen nekter å gi tilbake gressklipperen.
19 «Siste stikk»

Ingen gjesteroller

Karl blir stukket av veps, og er redd han er alvorlig syk. Nils og Henry prøver å få vekk vepsebolet.
20 «Sol i hjertet» Karl skal på seminar for å lære å bli positiv. Hjemme holder Nils, Målfrid og Henry 60-årsdag for Elna.
21 «Det vil helst gå bra» Nils følger oppslukt med på Baywatch, til Trine sin store frustrasjon.

Notater: Dette er den første gang seerne får se Nils og Trine kysse.

22 «En stjerne er født»

Ingen gjesteroller

Nils depper fordi Trine synger i kor så Nils lærer seg å buktale.
23 «En stjerne er født - del 2» Nils begynner å synge i koret til Trine og Elna er overlykkelig, men Nils har problemer med å holde seg alvorlig mens han opptrer.
24 «Ikke bare flaks» Henry viser seg å ha en god del flaks med skrapelodd, noe Nils og Trine blir meget fascinert av. Imens blir Karl "godt" kjent med den nye innpåslitne naboen Fru. Steinem.
25 «For mye av det gode» Nils og Karl finner ut at Henry har meldt seg inn i et ekteskapsbyrå. Men ganske så fort endrer alt seg til et mareritt for Henry.
26 «Du tror det ikke før du får se det» Målfrid føler seg gammel. Nils finner en "vakthund", og Karl bekymrer seg for noen innbrudd i nabolaget.

Episodeliste, sesong 6 (1996)[rediger | rediger kilde]

Episode nr. Navn på episode Gjesteroller Beskrivelse av episoden
1 «Radiofantomet» Nils deltar i en konkurranse på Radio 2, og imponerer med sine musikkunnskaper. Karl er bekymret for at folk i nabolaget sprer rykter om ham.
2 «På stedet hvil» Nils begynner å dikte festsanger, mens Karl får innkalling til 14 dagers rep-øvelse i militæret.
3 «På stedet hvil - del 2» Nils gleder seg til å bli pappa og øver med noen dukker, mens Karl sliter med både militærøvelsene og de han deler rom med.
4 «I glass og ramme»

Ingen gjesteroller

Nils blir sur fordi han ikke får henge opp bildet av Elna, mens Karl blir nervøs fordi de har fått mus i huset.
5 «Babyer i alle aldre» Nils og Trine skal passe babyen til Trines søster, men de sier ingenting til Karl, fordi de tror han ikke vil la de ha babyen hjemme hos han. Imens har Henry store ryggplager så Karl viser ham eldresenteret; Henrys mareritt.
6 «Nyttige innkjøp» Karl prøver å finne produkter han kan reklamere firmaet sitt for. Imens har Nils og Trine oppdaget TV-Shop og alle mulighetene det bringer med seg.
7 «Vaffelekspressen» Nils og Trine får en glimrende idé, de skal starte opp vaffel-foretak som går til hode på Karl når han blander seg inn. Merknad: Første episode der enke Fru Wolf blir nevnt med navn.
8 «Røverkjøp» Karl prøver å få solgt bilen sin. Nils og Trine drar på et svært brutalt salg.
9 «Legevisitten» Karl blir sjalu på en av Målfrids pasienter, og kler seg ut i bandasjer for å spionere.
10 «Loppemarkedet» Karl og gjengen bestemmer seg for å forsyne det lokale loppemarkedet med skrot fra loftet, men Karl har problemer med å kvitte seg med gamle minner.
11 «Festforestillingen» Det planlegges revy i nabolaget og Karl lar seg overtale som revysjef.
12 «Festforestillingen - del 2» Karl tar rollen som instruktør for revyen svært alvorlig.
13 «Med armen i bind» Elna faller og må gå med armen i bind. Hun må da bo hos Karl og gjengen og vet å utnytte situasjonen.
14 «På glattisen» Nils er fortvilet fordi han må ta lappen, ellers mister han jobben. En mann på konditoriet ved navn Toffe interesserer seg for Målfrid og Trine, og er også Nils' kjørelærer.
15 «Fornemt besøk» Karl og Målfrid får besøk av Målfrids fornemme tante og Henry skaffer Nils ekstrajobb som kelner.
16 «I lovens navn» Karl blir invlovert i en pengesvindel og blir overnervøs. Nils og Trine finner noen hjemløse kattunger.
17 «Et sant mareritt» Henry og Nils har fått elg på hjernen, og Nils' mor nekter å dra hjem.
18 «Dobbeltgjengeren» Karl mister hodet etter at vennene overbeviser ham om at han ligner Michael Douglas.
19 «Alarmen går» Karl installerer alarm for å få ned forsikringssummen på huset, noe som viser seg å bli en dyr investering når ingen andre husker koden.
20 «Bare krøll» Det blir bare krøll - bokstavelig talt - når Målfrid bestemmer seg for å fikse på sveisen.
21 «I gråsonen»

Ingen gjesteroller

Karl føler seg gammel når han må begynne med lesebriller. Han prøver så godt han kan for å virke ung. (Dette var episoden hvor Hilde Lyrån (som Trine) ble en permanent del av serien).
22 «100 - del 1» Karl og gjengen planlegger å feire Henrys 75-årsdag, men Henry føler at 75 betyr slutten av livet.
23 «100 - del 2» Karl og gjengen feirer Henrys 75-årsdag i København, Henry føler fortsatt at 75 betyr slutten av livet, men skifter fort mening etter hvert som han morer seg.
24 «Full kontroll» Karl er drittlei av at Nils og Henry utnytter ham og innfører et budsjett som innebærer den minste ting.
25 «Mine damer og herrer»

Ingen gjesteroller

Velforeningen fyller 50 år, og Karl har sagt ja til å holde tale fordi Norge Rundt kommer. Nils og Trine prøver å reparere bilen til Nils inne på salong bordet.
26 «Slående argumenter» Karl går helt fra konseptene over en ukjent bil foran garasjen. Han bestemmer seg for å ta saken i egne hender og begynner på selvforsvarskurs.

Episodeliste, sesong 7 (1996)[rediger | rediger kilde]

Episode nr. Navn på episode Gjesteroller Beskrivelse av episoden
1 «I søteste laget» Nils sendes på sykehus i hui og hast etter å ha proppet i seg for mye snop. Karl er helt hysterisk og sikker på at Nils kommer til å dø. (Til minne om Sverre Wilberg).
2 «Kunsten å slappe av»

Ingen gjesteroller

Karl har i all hemmelighet kjøpt cruisebilletter og invitert med seg Målfrid, men så ombestemmer han seg og bytter billettene mot golfutstyr.
3 «En skrue løs» Nils vil studere mekanikk, slik at han skal kunne reparere bilen sin, men må kjapt søke hjelp andre steder, og hans egen mor fremstår som den reneste guru. I mellomtiden drar Karl og Målfrid på butikken og kjøper kjole.
4 «I kjempeform» Etter en grundig legesjekk får Elna vite at hun er i dårlig form og blir overtalt av Målfrid til å være med å trene.
5 «I kampens hete»

Ingen gjesteroller

Fotballgale Nils tar fullstendig av under helgens tippekamp, og både TV-en og Karl eksploderer. Nils furter og Karl får plutselig behov for ham til en konkurranse om engelsk fotball.
6 «Uheldige bivirkninger» Nils har møtt selveste vær-Siri på Super'n og er fullstendig oppslukt, noe Trine ikke akter å ta lett på. Karl leser om bivirkninger av enkelte medisiner og blir helt hypokonder.
7 «Ille plaget»
  • Erik Hivju Hilmar Sot fra organisasjonen "En bedre verden"
Nils hører dårlig, Henry får taleforbud og Karl blir plaget av enkelte organisasjoner om donasjon til TV-aksjonen.
8 «O' jul med din glede» Karl tar gjengen med på en litt uvanlig julehandel. Han er nemlig av den oppfatning at man bør lage julegavene selv.
9 «Det er mer mellom himmel og jord» Trine og Nils prøver lykken i et billotteri, noe Karl anser som det største vannvidd.
10 «Påtrengende slektninger» Trine og Nils vil forsøke seg på verdensrekorden i bananskrelling, mens Karl får uønsket besøk.
11 «På sparebluss»

Ingen gjesteroller

Nils og Trine har kjøpt seg billigmobil og sitter i hvert sitt rom og ringer til hverandre mens tellerskrittene løper. Når strømregningen kommer blir Karl hysterisk, og innfører strømsparing.
12 «I vranglås» Henry har tatt med seg fru Wolf på hyttetur, noe Elna tar særdeles ille opp. Imens prøver Karl å finne et slagord for Bygg & Bo.

Notater: Rut Tellefsen sin første opptreden som enkefru Wolf.

13 «Kjære tante Harriet»

Ingen gjesteroller

Karl har fått i oppdrag å fiffe opp lokalavisen, og redaktør Amundsen foreslår å starte opp spalten "Kjære tante Harriet". Karl er først imot, men blir etterhvert med.
14 «Når enden er god» Trine er sikker på at det er noe mellom Nils og den nye sjefen på Super'n. Imens drar Karl og Målfrid å kjøper kåpe til Målfrid.
15 «Høye bølger» Karl har tjent masse penger på børsen og har invitert gjengen på cruise. Dessverre er Trine nødt til å dra til Frankrike for å jobbe som au pair i ½ år.
16 «Høye bølger - del 2» Gjengen drar på cruise i Karibien mens Trine drar til Frankrike. Men det blir en del forviklinger ombord (Grunnen til at Hilde Lyrån som Trine var borte siste halvdel av sesong 7 og begynnelsen av sesong 8 var at hun var gravid).
17 «I all hemmelighet» Merkelig bakgrunnsstøy i telefonen overbeviser Karl om at han er offer for industrispionasje. Samtidig finner gjengen ut at Henry smugdrikker så Karl tar en alvorlig samtale med ham.
18 «Rett mann på rett sted» Karl venter besøk av en forretningsforbindelse og Henry venter en sosionom. Men selvsagt blir det forviklinger når ingen av dem er til stede når de dukker opp.
19 «En sunn sjel i et sultent legeme» Karl skal presentere et nytt sunnhetsprodukt og tar fullstendig av. Snart har han kastet alle andre matvarer fra skuffer og skap.
20 «Tanken er god» Karl er igjen hysterisk etter å ha mottatt en skyhøy regning fra snekkeren. Nils er dypt deprimert over å ikke ha hørt noe fra Trine i Frankrike.
21 «Noen som passer for deg» Elna har satt inn kontaktannonse for Nils i et forsøk på å muntre opp sønnen.
22 «Under åpen himmel» Karl blir invitert på fjelltur av en kunde og legger seg i trening utenfor stuevinduet, til stor glede for resten av gjengen.
23 «Den store eldretreffen» Henry er stormende forelsket og overøser fru Wolf med gaver - kjøpt med lånte penger.
24 «Arbeidskonflikten» Nils har problemer med den nye bestyreren på Super'n og ender med å få sparken. Henry hjelper Nils med å få tilbake jobben.

Notater: Ingolf Karinen sin første opptreden som butikkbestyreren Ivar.

25 «Slagerparaden» Nils skal være vokalist i dansebandet under Super'ns 25-årsjubileum og avtaler øvinger hjemme i stua hos Karl. Imens holder Karl på å marketsføre en ny type slanketyggegummi.

Episodeliste, sesong 8 (1997)[rediger | rediger kilde]

Episode nr. Navn på episode Gjesteroller Beskrivelse av episoden
1 «Slagerparaden - del 2» Dansebandet Nils Runes, med Rune Rudberg og Nils bak mikrofonen, er klar til å spille på Super'ns 25-årsjubileum.
2 «I fyr og flamme» En voldsom hetebølge plager samboerne i rekkehuset til Karl. Gjengen bestemmer seg da for å grille i hagen.
3 «Det er tanken som teller» Karl og Målfrid feirer femårsjubileum som kjærester, med en kleptoman tante på gjestelisten.
4 «I full strekk» Nils brekker beinet på rullebrett og Karl ansetter en svært attraktiv sykepleier.
5 «Bare møll» I irritasjonen over plagsomme møll tar Karl drastiske midler i bruk for å kvitte seg med utøyet
6 «Med søkke og snøre» Karl og Målfrid nyter å være alene hjemme da kranen på kjøkkenet plutselig slår seg vrang. Vaktmesteren - i Trond Viggo Torgersens skikkelse - dukker opp for å reparere.
7 «Full krise» Henry havner på sykehus, mens Karl lever herrens glade dager under falskt navn, etter at resepsjonisten på hotellet hans tar feil av ham og en annen.
8 «Full krise - del 2» Nils er spent på å se Trine igjen, men det er en helt ny dame som kommer hjem fra Frankrike. Karl skal holde foredrag for alle toppene i næringslivet, noe Målfrid ikke skjønner.
9 «Mitt navn er Bond, - Nils Bond» Noen bryter seg inn i huset til Karl, og Nils - inspirert av detektivromaner - setter i gang sin egen etterforskning.
10 «Dakars liten» Henry kommer hjem fra sykehus med ønske om fred og ro, men får så mye omsorg at han blir irritabel.
11 «Ikke noe problem» Karl får beskjed om en katastrofal restskatt og Henry er livredd for å havne på gamlehjem. Senere kommer Trine hjem med en stor nyhet.
12 «Og alle levde lykkelig...» Nils og Trine venter barn, men har ikke turt å fortelle det til Elna ennå - den kommende bestemor. Elna blir overlykkelig over nyheten, men vil gjerne at barnebarnet skal ha bestefar og sikter mot Henry.
13 «Og alle levde lykkelig... del 2» Store ting skjer den siste tiden i Mot i brøstet: Nils og Trine venter barn, Målfrid lurer på om hun skal flytte til Afrika, og Henry og Elna? Ja de reiser nok også lykkelig inn i solnedgangen!

Bonus-episoder; 1995–2000[rediger | rediger kilde]

Episode nr. Navn på episode Beskrivelse av episode
1 (1995) «Bakom Mot i Brøstet» Denne episoden inneholder hvordan serien er laget, og hvordan det er bak kameraet og kulissene på Mot i brøstet.
2 (1996) «Jubileumsvideo» "Mot i Brøstet" feirer 100 episoder med høydepunkter fra serien og blant annet tabber og bakom studio.
3 (1999) «Tusenårsfesten» Nils, Henry, Målfrid og Elna skal feire tusenårsskiftet sammen med Karl og gjengen fra serien Karl&Co.Vi får vite at Nils og Trine har fått trillinger,de heter Ole,Dole og Doffen. De har også en datter som har fått navnet lille Elna,oppkalt etter Elna(Moren til Nils).Elna og Henry som flyttet til Spania etter den siste episoden med Mot i Brøstet(den hvor de giftet seg),driver nå en restaurant i Spania,kalt Casa Elna Norwega. Og Målfrid er flyttet til Afrika og er blitt forlovet med en mann ved navn Malcolm.
4 (2000) «Absolutt Mot i Brøstet» Denne episoden inneholder høydepunkter og en av de morsomste øyeblikkene i serien.