Eli Hagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Eli Hagen
Født Eli Oddveig Engum
26. oktober 1947 (67 år)
Dombås
Ektefelle Carl I. Hagen
Parti Fremskrittspartiet
Statsborger i Norge

Eli Oddveig Engum Hagen (født 26. oktober 1947Dombås) er sekretæren og rådgiveren til den norske Fremskrittsparti-politikeren Carl I. Hagen, som hun giftet seg med i 1983. Hun var også en av flere faste paneldeltagere i talkshowet Studio 5 som ble sendt på TV-kanalen FEM fra 2008 til 2010.

Hun har utdanning fra handelsskole og har blant annet arbeidet som teknisk tegner og kontorleder og formannssekretær i Fremskrittspartiet (Frp). Eli Hagen satt dessuten i Oslo bystyre for Frp fra 1987 til 1991. Forfatteren Jan Martin Iversen hevder i sin bok om de første 25 årene til Fremskrittspartiet, Fra Anders Lange til Carl I. Hagen (1998), at Eli har hatt en viktig rolle i utviklingen av partiet.

Eli Hagen lanserte 20. november 2006 selvbiografien Gift med Carl. Boken fikk mye oppmerksomhet i mediene, mest på grunn av hennes utilslørte og nedsettende karakteristikker av, og påstander om, nåværende, tidligere og endog avdøde politikere. I boka understreket hun også sitt tette forhold til Carl I. Hagen og sin rolle som politisk medspiller. I forbindelse med lanseringen deltok hun i flere debatter både på TV og i radio, blant annet i programmet Rikets røstTV 2, samt i NRKs talkshow Først & sist.

Høsten 2013 deltar Eli Hagen i kjendiskonkurransen Skal vi danseTV 2. Som profesjonell dansepartner har hun Bjørn Wettre Holthe.[1] Danseparet røyk ut av konkurransen 2. november 2013, og havnet tilslutt på en imponerende 4. plass.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «- Da synes jeg bare synd på dem». Side2. 14. september 2013. Besøkt 14. september 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: Eli Hagen – sitater