Siw Anita Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Siw Anita Andersen
Født27. april 1966 (53 år)
Årvoll
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Leif Justers ærespris (2002)
Aktive år1989-nå
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Siw Anita Andersen (født 27. april 1966 i Oslo) er en norsk skuespillerinne og komiker som kanskje er mest kjent fra rollen som Målfrid i den norske komiserien Mot i brøstet fra 90-tallet.

Andersen er mangeårig medlem av Lompelandslaget. Har medvirket i en rekke revyer, teateroppsetninger, musikaler og film-og TV-produksjoner. Utover det benyttes hun flittig som dubber av animasjonsfilm (blant annet i Oppdrag Nemo). Hun har siden 2000 vært ved Oslo Nye Teater hvor hun blant annet har medvirket i stykker som Båtpuss (2000), Jul i Blåfjell (2003–06) og Skulle det dukke opp flere lik, er det bare å ringe (2004).

I 2004 var hun sentral i oppsetningen The Smuget ShowSmuget i Oslo (sammen med Bjarte Hjelmeland, Trond Hanssen, Håvard Lilleheie og Pernille Sørensen), og i 2005 i den komiske revyen Kveiteprinsen sammen med Åsleik Engmark og Teodor Janson.[1]

Hun filmdebuterte i Showbiz - eller hvordan bli kjendis på en-to-tre! fra 1989 og har utover det ikke medvirket i særlig mange filmer.

På TV ble hun fra midten av 90-tallet fast medspiller i den populære komiserien Mot i brøstet, hvor hun spilte rollen som Målfrid, Karls kjæreste. Dette var serien som gjorde henne kjent for det store publikum i Norge. Etter det har hun medvirket i en rekke komiserier på norsk TV, blant annet Nissene på låven, Etaten og sist i juleserien Jul i Tøyengata, som ble sendt i desember 2006. Siden 2004 har hun deltatt i alle forestillingene om Kaptein Sabeltann i Kristiansand Dyrepark. Der har hun spilt både Tante Bassa, Miriam av Gral, Francine Michelin og Malena Pirat.

Priser[rediger | rediger kilde]

TV-opptredener[rediger | rediger kilde]

Filmografi[rediger | rediger kilde]

På scenen[rediger | rediger kilde]

ved Oslo Nye Teater

Kaptein Sabeltann

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]