Beate Eriksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Beate Eriksen
Født19. oktober 1960[1]Rediger på Wikidata (60 år)
OsloRediger på Wikidata
Ektefelle Toralv Maurstad (1999–)Rediger på Wikidata
Far Marius EriksenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, teaterskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Beate Marie Eriksen (født 19. oktober 1960) er en norsk regissør og skuespiller. Hun er datter av flyveresset Marius Eriksen, niese av Stein Eriksen og gift med Toralv Maurstad.

Eriksen gikk ut av Statens Teaterskole 1985 og ble samme år ansatt ved Oslo Nye Teater. Hun hadde i perioden 1990-94 flere oppdrag for Riksteatret. Etter det har hun arbeidet som freelanceskuespiller for en rekke andre teatre og TV-kanaler. Hun har også hatt regioppdrag og vært iscenesetter av flere oppsetninger med profesjonelle skuespillere, amatører, barn og ungdom. Regioppgavene omfatter klassikere, Shakespeare, Ibsen, revy, ny norsk dramatikk, lyrikkprogram, stykker fremarbeidet gjennom improvisasjon og gruppeprosesser.

Eriksen har medvirket som skuespiller i filmene Plastposen (1986) og Over stork og stein (1994), og i TV-seriene Destinasjon Nordsjøen og Familiesagaen De syv søstre. Mest kjent som skuespiller er hun fra TV 2-serien Hotel Cæsar, der hun spilte Ingrid Iversen. Hun har også har regissert i Hotel Cæsar. I tillegg stod hun for regien i TV-serien Olsenbanden Jr's Første Kupp fra 2001.

TV- og filmografi[rediger | rediger kilde]

Film[rediger | rediger kilde]

TV[rediger | rediger kilde]

Regi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ nevnt i: Internet Movie Database, besøksdato: 12. juli 2016, IMDb-nummer: nm0259240

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)