Robert Stoltenberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Robert Stoltenberg
Født17. april 1965[1]Rediger på Wikidata (56 år)
FetsundRediger på Wikidata
Søsken Harald StoltenbergRediger på Wikidata
Utdannet ved Universitetet i OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, manusforfatter, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Amandaprisen for beste mannlige hovedrolle (2002), Gullruten for beste skuespiller (2002)[2], Gullrutens publikumspris (2002)[2]Rediger på Wikidata
Aktive år1990
IMDbIMDb

Robert Stoltenberg (født 17. april 1965 i Fetsund) er en norsk skuespiller og komiker som er kjent for sine allsidige roller i komiserien Borettslaget.

Stoltenberg startet i 1981 i Båndverkstedet i Etter skoletid og fortsatte i Ungdommens radioavis allerede sytten år gammel. Derfra ble det NRK P2s Morgenradio og Midt i trafikken. Etter det tok han historie grunnfag på Universitetet i Oslo, og etter det dro han til Lillehammer for å ta TV-regissørutdanning. Stoltenberg har hatt regien på et 60-talls promotion-filmer for NRK Fjernsynet, samt produsert blant annet Midt i smørøyet, Newton og dramaserier.

Stoltenberg opptrådte på TV så tidlig som i 1990. Det var som programleder i popmusikkprogrammet Panorama sammen med sin tvillingbror, Harald StoltenbergNRK.

I 2011 sto Stoltenberg fram som homofil på TV-programmet Skavlan[3].

Priser[rediger | rediger kilde]

Under Gullruten 2002 gjorde Stoltenberg nærmest rent bord. I tillegg til den ærefulle publikumsprisen folkets TV-favoritt, tok han prisene for årets nyskaper og beste mannlige skuespiller, alle for sin innsats i Borettslaget. Selve programmet ble kåret til beste humorprogram/satire. Han vant dessuten klassen beste mannlige revy- og komedieartist under Komiprisen 2002.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

TV-opptredener[rediger | rediger kilde]

Manus og regi i TV[rediger | rediger kilde]

Annet[rediger | rediger kilde]

Har utdannelse fra blant annet Lillestrøm videregående skole, og det var den klassen han hadde med seg i Den store klassefesten.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige mottaker:
Arne Rinnan
VGs «Årets navn»
Neste mottaker:
Petter Solberg