Lars Fredrik Beckstrøm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lars Fredrik Beckstrøm
Lars Fredrik Beckstrøm 01.jpg
Født 22. januar 1960
Nasjonalitet Norge

Lars Fredrik Beckstrøm (født 22. januar 1960) er en norsk musiker, mest kjent for å spille bassgitar i deLillos og deLillos'85, men han har også gitt ut fire soloalbum under artistnavnet Beckstrøm og et album med sitt eget band, Beckstrøm Kvartett. Han er også medlem av det psykedeliske orkesteret Dog Age samt det noe mer spirituelle Humble Servants.

Beckstrøm har vært medlem av deLillos siden starten, og har skrevet flere av bandets mest kjente låter, blant annet «Nittenåttifire», «Den Feite Mannen» og «Balladen om Kåre og Nelly», som han selv er vokalist på. Som soloartist har han gitt ut fire soloalbum og blitt spilt en del på radio med låtene «Svigermor» fra 1997 og «Skjebne» fra 2003.

I 2008 startet han Beckstrøm Kvartett hvor han selv er vokalist og spiller akustisk gitar. Øvrige medlemmer er Marius Kristiansen (gitar), Tov Ramstad (kontrabass og cello) og Lars Birkelund (slagverk). Bandet ga ut albumet Døgenikt i juni 2008.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Beckstrøm[rediger | rediger kilde]

Beckstrøm Kvartett[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.