Hopp til innhold

Is There Anybody Out There?

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Is There Anybody Out There?
Sang med Pink Floyd
AlbumThe Wall
Utgitt30. november 1979
Innspiltapril–november 1979
SjangerProgressiv rock, akustisk rock, psykedelisk rock
Lengde2:44
PlateselskapEMI
Komponist(er)Roger Waters
Låtskriver(e)Roger Waters
Produsent(er)Bob Ezrin, Roger Waters, David Gilmour
Sanger på The Wall
«Hey You»
(14)
«Is There Anybody Out There?»
(15)
«Nobody Home»
(16)

«Is There Anybody Out There?» er en sang av det britiske bandet Pink Floyd, laget av Roger Waters. Sangen, som nesten er for en instrumental å regne, ble utgitt på deres album The Wall i 1979.

Komposisjon

[rediger | rediger kilde]

Den første halvdelen av sangen bygger videre på konseptet bak «Hey You», som er sangen før «Is There Anybody Out There?» på albumet. Denne delen er rolig med mørk synthesizerlyd med setningen «Is there anybody out there?» som blir gjentatt fire ganger. Den andre halvdelen er en instrumentaldel i form av en klassisk gitarsolo. I flere intervju har David Gilmour fortalt at han prøvde å spille den, men ble aldri fornøyd med resultatet. Den klassiske studiomusikeren Ron di Blasi ble hentet av Michael Kamen for å spille stykket. Gilmour har sagt at det egentlig var Bob Ezrin som skrev sangen, men at Roger Waters tok æren for det. Den hvinende sirenelignende lydeffekten under sangen ble laget på samme måte som det ble gjort på den tidligere Pink Floyd-sangen «Echoes». Effekten er laget av Gilmour på gitar. Sangen inneholder lydklipp fra to TV-serier, Gunsmoke og Gomer Pyle, USMC.

Medvirkende

[rediger | rediger kilde]
  • Tidlig på 1980-tallet ble sangen brukt i en kinoreklame for den veldedige organisasjonen Samaritans.
  • Helt på slutten av sangen kan en svakt høre Waters skrike «I got a little black book with my poems in!», som er en tekstlinje fra det neste sporet på albumet, «Nobody Home».

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata