Hopp til innhold

Bob Klose

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bob Klose
FødtRado Robert Garcia Klose
1945[1]Rediger på Wikidata
Cambridge
BeskjeftigelseFotograf, gitarist Rediger på Wikidata
Utdannet vedHills Road Sixth Form College
Cambridgeshire High School for Boys
NasjonalitetStorbritannia
Medlem avPink Floyd (19641964)

Rado «Bob» Klose (født 1945) er en engelsk musiker og fotograf. Han er mest kjent som et av medlemmene av et britisk studentband som senere skulle bli kjent under navnet Pink Floyd, der han var sologitarist og en av vokalistene. Klose sluttet i bandet i 1965 før de hadde kommet med sin første utgivelse, og det var uenighet om hvilke retninger bandet skulle ta som gjorde at han valgte å trekke seg ut. Klose har imidlertid bekreftet at han spilte på de to bootleg-utgivelsene «I'm a King Bee» og «Lucy Leave» fra 1965.

Klose ønsket at Pink Floyd skulle satse mer på jazz-inspirert musikk, fremfor den psykedeliske popen og rocken som bandets låtskriver Syd Barrett brant for. Da Klose forlot bandet, ble Barrett som inntil da hadde vært rytmegitarist, også sologitarist.

Klose valgte senere å satse på en karriere som fotograf, og har i liten grad markert seg som musiker. Men i 2006 ble han igjen koblet til Pink Floyd, da han spilte gitar på to sanger på David Gilmours album On An Island.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Photographers’ Identities Catalog, Photographers’ Identities Catalog ID 385823, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]