Eva Sannum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eva Sannum
Født27. apr. 1975Rediger på Wikidata (46 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse ModellRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Eva Sannum (født 27. april 1975 i Oslo) er en tidligere norsk modell med mange internasjonale oppdrag på slutten av 1990-årene og begynnelsen av 2000-årene. I dag jobber hun som tekstforfatter innen reklame.

Eva Sannum ble et kjent ansikt da hun var sammen med kronprins Felipe av Spania. Forholdet varte i fire år og det ble lenge spekulert i om de to ville forlove seg. Hun ble fotfulgt av spansk paparazzi utenfor sin leilighet i Oslo og forholdet fikk mye presseomtale både her hjemme og i Spanske medier. Da kronprins Haakon giftet seg med Mette-Marit Tjessem Høiby i 2001, var Eva Sannum gjest i bryllupet sammen med kronprins Felipe. I desember 2001 kunngjorde Felipe i spanske medier at forholdet med Eva Sannum var over.

Hun er utdannet ved Westerdals School of Communication. Hun var i en periode ansatt som tekstforfatter i Try reklamebyrå før hun senere ble kreativ leder i Geelmuyden Kiese. I tillegg satt Eva Sannum i PFU (Pressens Faglige Utvalg). Hun er i dag sammen med og har barn med reklamemannen Torgeir Vierdal.

I 2019 var Sannum medlem av Kildeutvalget nedsatt av Norsk Presseforbund for å se på pressens forhold til sine kilder. Kildeutvalgets rapport lå til grunn da Vær Varsom-plakaten ble endret i 2021.[1][2]

Sammen med Svein Tore Bergestuen og Christian Lyder Marstrander begynte hun i 2020 som programleder i podkast-serien Tut & Mediekjør som fokuserer på presseetikk. [3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nils Martin Silvola (5. november 2019). «Kildeutvalget refser norske redaktører og opplæringen i redaksjonene: – Hver enkelt journalist lager sine egne normer». journalisten.no. Besøkt 10. januar 2021. 
  2. ^ Ny Vær Varsom-plakat. Norsk Redaktørforening. Besøkt 10. januar 2021.
  3. ^ Vil gi presse­etikk til folket med pod­kasten «Tut & Medie­kjør». m24. Besøkt 19. februar 2021.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]