Årvoll skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Årvoll skole
Årvoll school 1.jpg
MottoMed blikk for alle
LandNorge
TypeBarne- og ungdomsskole, 1.–10. trinn
Grunnlagt1955
KommuneOslo
BydelBjerke
AdresseBård Skolemesters vei 1
EierUtdanningsetaten i Oslo
RektorAudun Aardal
Eleverca 720 (2010)
Ansatteca 100 (med SFO) (2010)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Årvoll skole
59°56′40″N 10°48′51″Ø

Årvoll skole er en 1–10 skole (barne- og ungdomsskole) på Årvoll i bydel Bjerke i Oslo. Skolen åpnet 18. august 1955, og står i de kommende år overfor en utbygging, med planer om en ny idrettshall i tilknytning til skolen. Skolen ligger på nordsiden av Trondheimsveien.

Skolen ble reist i sammenheng med den store utbyggingen på Årvoll på begynnelsen av 50-tallet. USBL bygde i løpet av 5 år ca. 1200 leiligheter på Årvoll, og behovet for ny skole kom samtidig. Skolen ligger tett ved borettslaget Årvoll Vest som var innflyttingsklart 1954.

Skolens ungdomstrinn får elever fra Tonsenhagen 1–7 skole i tillegg til egne elever. Skolen samarbeider med Bjerke videregående skole i samme bydel. På ungdomsskolen er det fire forskjellige "Temaer" man kan velge mellom, og man har rundt 4 skoletimer i uka til disposisjon for disse valgene. Disse går under "A"-klassene (Idrett), "B"-klassene (Unge entreprenører, tidligere Bedrift), "C"-klassene (Kreativ kommunikasjon, tidligere Media og drama) og "D"-klassene (Forskere).

Skolegården ved ungdomsskolen.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Oslo komm.svgDenne Oslorelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.