Midtstuen skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Midtstuen skole
Midtstuen school oslo.jpg
MottoÅpen mot verden
LandNorge
Typeungdomsskole
Grunnlagt1988
KommuneOslo
BydelVestre Aker
AdresseEinar Skjæraasens vei 21
RektorSissel Følling Eilertsen
Klasser16 (2010)
Elever460 (2010)
Ansatte42 (2010)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet
Kart
Midtstuen skole
59°57′38″N 10°41′16″Ø

Midtstuen skole er en ungdomsskole i bydel Vestre Aker i Oslo. Skolen ligger inntil Holmenkollbanen mellom Midtstuen og Skådalen stasjoner, med Nordmarka som nærmeste nabo. Skolen tar imot elever fra Grindbakken skole, Svendstuen skole og Slemdal skole.

Åpningen av Midtstuen skole i 1988 skjedde samtidig med at ungdomsskolen på Ris ble lagt ned. I starten ble både rektor og en stor del av lærerstaben flyttet over fra Ris. Skolebygningen rommer 18 tradisjonelle klasserom, og i mange år hadde Midtstuen fulle klasser og et samlet elevtall på 540 elever. I dag er to av klasserommene gjort om til datarom, og skolen har de siste årene hatt om lag 460 elever.

Skoletomtens smale form har satt sitt preg på bygningen. I alt består skolen av seks enheter, samlet i to bygningskropper. Bygningene ligger som et bånd langs tomtens buede østgrense, tett inntil en turvei. Uteområdet på motsatt side omfatter to små amfiteatre, en ballbane og en ballbinge. Skolens to gymsaler ligger i bygningen nærmest parkeringsplassen. Da skolen ble vedtatt bygget høsten 1986, var budsjettet på 63,5 millioner kroner. Samlet byggesum ble til slutt 77 millioner kroner. Overskridelsen skyldtes blant annet at arkitektkontoret hadde glemt å tegne inn elevtoaletter.[1]

I skoleåret 2011/2012 tilbyr Midtstuen skole undervisning i spansk, fransk, tysk og mandarin. Til sammen 38 lærere har undervisningsposter ved skolen. Av disse er 19 kvinner og 19 menn, noe som innebærer at Midtstuen skole er den ungdomsskolen i Oslo med størst mannsandel og best kjønnsbalanse i lærerstaben.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aftenposten Aften 03.03.1988: Glemsel kostet 12 millioner kr.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Oslo komm.svgDenne Oslorelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.