Bryn skole (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bryn skole
Bryn skole, Oslo.JPG
MottoTrivsel og læring hånd i hånd
LandNorge
TypeBarneskole, 1.–7. trinn
Grunnlagt1900
ArkitektHarald Bødtker
KommuneOslo
BydelAlna
AdresseTeisenveien 40
RektorCecilie Raddum
Eleverca 400 (2020)
Ansatte60 (2020)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Bryn skole
59°54′51″N 10°49′24″Ø

Bryn skole er en 1–7 skole (barneskole) beliggende på Teisen i bydel Alna i Oslo. Bryn skole ble bygget i 1900 av arkitekt Harald Bødtker. Den tok over for Ulven skole, som samtidig ble nedlagt.

Skolen nytter kunstgressbanen Brynbanen til kroppsøving og aktivitet, sammen med en ballbinge i samme område. Skolen har også tilgang til store grøntområder i nærområdet samt fotballbane og lekeplass i Lunden.

Skolen har Oslos eldste skolehage, etablert av overlærer Ole Devik tilbake i 1907. Elevene bidrar fortsatt til dyrkingen av hagen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bryn skole ble bygget i 1900 og tok over for den gamle Ulven skole, som samtidig ble nedlagt. Ole Devik ble i 1915 ansatt som den første overlærer ved Bryn skole. Han viste stor arbeidskapasitet og var aktiv på flere fronter. Bryn skoles musikkorps ble stiftet i 1925 på Ole Deviks initiativ.

Skolen var kulisse som Sølvskogen skole i TV-serien Julekongen, produsert av NRK. Serien ble sendt i 24 deler, som en såkalt julekalender, første gang på TV i adventstiden i 2012.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Oslo komm.svgDenne Oslorelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.