Hopp til innhold

Vetland skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vetland skole
MottoVetland - i mestringens tegn
LandNorge
TypeBarne- og ungdomsskole, 1.–13. trinn
Org.nummer973626361
Grunnlagt1916
KommuneOslo
BydelØstensjø
AdresseVetlandsveien 79
RektorToini Rysstad
Nettstedhttps://vetland.osloskolen.no
Beliggenhet
Kart
Vetland skole
59°53′52″N 10°50′34″Ø

Vetland skole og ressurssenter for hørselshemmede er en 1-13 skole (barne- og ungdomsskole og videregående skole) for hørselshemmede og ligger på Oppsal i bydel Østensjø i Oslo, grunnlagt 1916. Vetland og Oppsal skole er samlokalisert med felles skolebygg. Skolens rektor er Toini Rysstad.

Vetland skole tilbyr hørselshemmede grunnskoleelever fra Oslo og omkringliggende kommuner tilpasset opplæring med vekt på tilrettelegging for visuell kommunikasjon og bruk av audiotekniske hjelpemidler. De tilbyr også muligheten for at elevene har undervisning i noen fag med elever fra Oppsal skole, da med audiotekniske hjelpemidler eller tolk. Vetland skole har i tillegg en utadrettet tjeneste som bistår i tilrettelegging og direkte oppfølging for hørselshemmede barn i og under skolepliktig alder. Skolen har tilbud for multifunksjonshemmde hørselshemmede elever, og den tar også imot nyankomne hørselshemmede minoritetsspråklige elever.

Skolebygningene til Vetland og Oppsal skoler gikk fra 2007 til 2009 gjennom en omfattende rehabilitering, der blant annet undervisningslokalene ble åpnet til en såkalt fleksibel, basebasert skole.

Historie[rediger | rediger kilde]

Fra 1916 tilbød Oslo kommune hørselshemmede å gå i egne klasser på Ila skole, i såkalte hørselsklasser. I 1974 ble disse klassene organisert som en egen skole, kalt Skolen for hørselshemmede. I 1991 flyttet denne skolen til Oppsal i Oslo, og fikk høsten 1993 sitt nåværende navn, Vetland skole.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Situasjonsbeskrivelse, del av «Å høre eller ikke høre - innstilling om hørselhemmede i skolen»». Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet. 5. januar 2001. Besøkt 15. oktober 2008. «3.5.1.1 Vetland skole. Skole og ressurssenter for hørselshemmede i Oslo» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]