Munkerud skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Munkerud skole
Munkerud skole i Oslo, nytt bygg i 2016
LandNorge
Org.nummer974590034
Grunnlagt1959
KommuneOslo kommune
RektorAndreas Mikkelborg
Nettstedmunkerud.osloskolen.no (no)
Beliggenhet
Kart
Munkerud skole
59°51′31″N 10°48′40″Ø

Munkerud skole er en barneskole etablert i 1959, etter at det i 1954 ble vedtatt å bygge en ny skole på stedet. Skolekrets Munkerud regnes som en del av strøket Nordstrand. Skolen er for barn som etter det norske skolesystemet går på 1.-7. trinn. Under 50-årsjubileet i 2009, gikk skolen først i 17. mai-toget i Oslo.

Skolen med den grønne lunge[rediger | rediger kilde]

Skolens arkitekt var Per Lunde, som fikk den vanskelige oppgaven å skape en stor og moderne barneskole på en kupert og forholdsvis liten tomt (21 mål). Samtidig var det viktig å kunne bevare furutrærne, fjellknattene og vegetasjonen, noe som stadig setter sitt preg på skoleanlegget.

De asfalterte områdene har etter hvert satt sitt preg også på Munkerud skole, selv om skogen fremdeles er nærværende. Skolen har nemlig senere blitt påbygd i flere etapper med ditto utvidelse av skolegårdene. I anledning skolens femtiårsjubileum i 2009 skal skolen totalt rehabiliteres. Målet er at ny skole og barnesenter med skole, SFO, flerbrukshall og barnehage skal stå ferdig i 2011.

Historikk: Glasskunst fremfor svømmekunst?[rediger | rediger kilde]

Skolebygget fortonet seg nesten «luksuriøst» da det var nytt, med en romslig hall ved inngangspartiet med store, sandblåste vinduer med motiv hentet fra yrkesliv, geografi og dyrene i Noahs ark. Vindusdekorasjonen var tegnet av Leif Henstad og ble sandblåst av Trygve Orfjell. Et rykte ville ha det til at overlærer Djuve valgte glasskunsten med de sandblåste vinduene framfor svømmehall ved skolen, men anekdoten er fullstendig grunnløs. Det var tvert imot en bestemmelse at alle kommunale bygninger skulle sette av 2 prosent på budsjettet til kunstnerisk utsmykking.

Løpende aktiviteter ved skolen[rediger | rediger kilde]

Skolen har i 2008 i overkant av 600 elever, 25 kontaktlærergrupper og nesten 80 ansatte på skolen og i skolefritidsordningen. Munkerud skole har siden 2005 organisert et tilbud om fleksibel skolestart for 6-åringer. Ved siden av Osloskolens felles satsingsområder knyttet til gode grunnleggende lese, skrive og regneferdigheter, har skolen de siste årene spesielt satset på å utvikle god kompetanse innen IKT og kulturaktiviteter. To viktige tiltak vedrørende dette er skolens årlige musikal på 5. trinn, og musikkvideoproduksjon på 7. trinn. Skolen gjennomfører også hvert år en lysaksjon, basert på den tyske modellen rundt stjernespill, hvor barn hjelper barn. Pengene som samles inn går hvert år til spesielle prosjekter til barn i land som har spesielle behov for støtte og bidrag.

Riving og midlertidige lokaler[rediger | rediger kilde]

Tidligere Munkerud skole slik den sto i 2012.

Skolebygningene ble revet sommeren 2014. De to neste årene flyttet virksomheten til Nordseter skole og tidligere Nordstrand videregående skole. Nytt skolebygg sto ferdig ved skolestart 2016.[1]

Rektorer[rediger | rediger kilde]

  • 2022-: Andreas Mikkelborg
  • 2021: Marina Badendyck (midlertidig)
  • -2021: Anton Rygg (til Smestad skole)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Munkerud skole jevnet med jorden.». Nordstrands Blad. 10. august 2014. Arkivert fra originalen 12. august 2014. Besøkt 12. august 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]