Hauketo skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hauketo skole
Hauketo skole i 2014.
MottoVisdom, vekst og varme
LandNorge
Typeungdomsskole
Org.nummer974590565
Grunnlagt1968
KommuneOslo
BydelSøndre Nordstrand
AdresseØvre Prinsdals vei 52
RektorJoachim Hirsch
Elever350
Ansatte48
Beliggenhet
Kart
Hauketo skole
59°50′18″N 10°48′49″Ø

Hauketo skole er en ungdomsskole i Oslo ved byens østlige sørgrense. Den har ca. 500 elever fordelt på tre klassetrinn. Elevene kommer hovedsakelig fra Prinsdal barneskole og Toppåsen barneskole. Skolen som opprinnelig sto ferdig i 1968, ble i perioden 2008-2010 bygget om, og er i dag en moderne, IKT-basert baseskole. Arkitekt for ombyggingen og tilbygget i 2008-2010 var Planforum arkitekter AS fra Sandvika.

Alle elever har egen bærbar PC. Det er smartboards i alle undervisningsrom, moderne forelesningssaler og auditorium med tilhørende AV-utstyr. Skolebiblioteket er velutstyrt med egne arbeidsplasser. I tillegg finnes en ny svømmehall.

Skolen har også en byomfattende spesialavdeling for elever med Asperger syndrom.

Beliggenhet[rediger | rediger kilde]

Hauketo skole i 2007, før ombyggingen.

Med en beliggenhet i skogkanten finnes uteområder med skateramp, klatrevegg, basketball- og sandvolleyballbaner. Skolen ligger i Grønliåsen, rett nord for Prinsdal skole. Grovt sett definerer Hauketo skole og Hauketo jernbaneholdeplass yttergrensene av området Hauketo, som er en del av det større området Prinsdal. Hauketo og Prinsdal er oppkalt etter hver sin bondegård, som fortsatt delvis finnes, men ikke lenger er i drift.

De to skolene disponerer store idrettsanlegg rett sør for Prinsdal skole, bestående av to store fotballbaner der den ene er skøytebane om vinteren, en tennisbane og en innehall der elevene har gymtimer. Anleggene eies av Hauketo Idrettsforening. I Grønliåsen er det opplyste skiløyper på henholdsvis 3 og 5 kilometer. En kort avstikker av «lysløypa» fører til Bjørndal, som ligger på andre siden av skogen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]