Hopp til innhold

Liberty City (Grand Theft Auto)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Liberty City er en karikatur av New York City i New York i USA i Grand Theft Auto.

Øyene representerer bydelene i New York i GTA IV.[1]

  • Alderney: Jersey City - Rike boligområder i nord, skyskraper-dominert finansområde i midten, og fattig ghetto og skitten industriområde i sør.
  • Algonquin: Manhattan - Finans, kultur og underholdning hovedstaten i USA. Hele sørsiden er dominert av høye skyskrapere og et Times Square basert område. I midten er det en diger park basert på Central Park med flere hoteller, leiligheter og museumer rundt. I nord er det alt fra en middle-klasses boligkompleks, til lusfattige ghettoer fullt med kriminalitet.
  • Bohan: Bronx - Fattig ghetto med skitne, dårlige leiligheter og flere shabbye butikker. Det er bydelen i Liberty City med mest kriminalitet, og minst severdigheter.
  • Dukes: Queens - Alt fra små industriområder til rike boligområder. En diger park og en diger flyplass dominerer også bydelen og gjør den ganske populær blant turister, bare slått av Algonquin.
  • Broker: Brooklyn - For det meste industriområde og en middle-klasses bydel. Men den inneholder også flere landemerker som gjør den populær blant turister og bydelen har en rik historie. Bydelen deler øy med Dukes.

Det er ingen øy eller bydel som representerer Staten Island.[1]

I GTA III og GTA Liberty City Stories er det bare tre øyer, og byen er mye mindre lik New York enn i IV.

  • Portland: Industri område basert mest på vestre Brooklyn og litt på sørsiden av Bronx. Portland har sin egen Chinatown der en voldelig, kinseisk gjeng kalt The Liberty City Triads styrer, et Little Italy inspirert strøk kalt Saint Mark's der den italienske mafia-familien, The Leone Family, styrer. Det er også et Red Light District område der flere pimper og prosituerte vandrer, og lokalene er dominert av strippeklubber og horehus. Øya har også et industri område fullt av skitne fabrikker og en stor kai der flere lasteskip, containere og varehus fyller opp området. Ellers er det mange dårlige leiligheter og en stor søppelplass.
  • Staunton Island: Sentrum fullt av super-høye skyskrapere i sør, basert på Finacial District i Downtown Manhattan. Det er flere lavere bygninger i midten som inneholder en stor park med dyre luksus hotel rundt den, som er basert på Central Park og områdene rundt. I nord er det mye lavere bygninger, et digert fotball stadium, et sykehus, og en liten millitærbase der spilleren kan kjøpe millitære våpen som RPG og bomber. I Liberty City Stories er det et stort, flott boligområdet i nord som fumgerer som Staunton Islands egen versjon av Little Italy, men mens spillet pågår blir spilleren bedt om å sprenge område. Når det er gjort er hele område lagt i ruiner. I GTA III er det nå bare en diger bygeplass der det er planlagt å lage flere skyskrapere. Staunton Island er åpenbart basert på Manhattan.
  • Shoreside Vale: Inneholder en stor flyplass, Francis International Airport. Og noen boligområder, både fattige og rike. Området er basert på Queens og Staten Island, siden stor deler av de bydelene er dedikert til boligområder,men i virkeligheten ligger New Jersey, på vestre side av Manhattan.

Referanser

[rediger | rediger kilde]