Hopp til innhold

Final Fantasy VII: Advent Children

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Final Fantasy VII: Advent Children
Generell informasjon
SjangerFantasy, science fiction, action
UtgivelsesårJP 14. september 2005
NA 25. april 2006
EU 24. april 2006
Prod.landJapan
Lengde101 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiTetsuya Nomura
Takeshi Nozue
ProdusentYoshinori Kitase
Shinji Hashimoto
ManusforfatterKazushige Nojima
MusikkNobuo Uematsu
Foran kamera
MedvirkendeSteve Burton som Cloud Strife
Steve Staley som Kadaj
Mena Suvari som Aerith Gainsborough
Rachael Leigh Cook som Tifa Lockhart
Prod.selskapSquare Enix, Sony Pictures Home Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (ja)

Final Fantasy VII: Advent Children er en japansk dataanimert film. Denne filmen kom etter at japanerne hadde en stor suksess med spillet Final Fantasy VII som ble utgitt til PlayStation og PC.[1] Filmen finner sted 2 år etter spillets tid.[2]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Filmen finner sted to år etter hendelsene i videospillet Final Fantasy VII i 1997, hvor antagonisten Sephiroth forsøkte å absorbere livstrømmen (livets blod og sjel på planeten) og bli gjenfødt som en Gud. Men Sephiroth ble beseiret av Cloud Strife og hans ledsagere. Likevel ødela Sephiroths siste magi, Meteor, hele byen Midgar. Siden slutten av spillet grunnla de overlevende i Midgar den nye byen Edge. Der bor Cloud og barndomsvennen Tifa Lockhart, og driver deres egen budtjeneste. De tar seg også av den foreldreløse Denzel, og den adopterte datteren til Barret Wallace - Marlene. Cloud føler seg skyldig fordi han ikke reddet Aerith Gainsborough, så Cloud har nylig flyttet ut og isolert seg fra vennene sine.

Historien skildrer også at mange mennesker, inkludert Cloud og Denzel, er infisert med en mystisk sykdom aom går under navnet «Geostigma» men som ikke har noen kjent medisin. Cloud blir kontaktet gjennom Tifa, og innkalt til et møte med Shinra-selskapets tidligere president Rufus Shinra, som ble antatt drept i Final Fantasy VII. Rufus ber om Clouds hjelp til å stoppe Kadaj, Loz og Yazoo. Trioen er den fysiske manifestasjonen av Sephiroths overlevende ånd. De ønsker å gjenopplive ham, ved å bruke restene av den utenomjordiske skurken Jenova. Cloud nekter å hjelpe til, og går sin vei. I mellomtiden rekrutterer Kadaj og hans kolleger en gruppe barn som har blitt smittet med Geostigma. Denzel blir en del av denne gruppen, tiltrukket av løftene om å endelig få medisin mot sykdommen deres.

Loz følger etter Tifa og Marlene til en kirke, hvor de leter etter Cloud. Tifa slås bevisstløs i kampen, og Loz kidnapper Marlene. Alle de bortførte barna blir ført til ruinene av den glemte byen, hvor Kadaj omfavner dem som brødre. Kadaj kunngjør at han har til hensikt at de alle skal bli gjenforent med Jenova. Når Cloud kommer for å redde dem, overmanner Kadajs håndlangere ham, men han blir reddet av hans tidligere kamerat Vincent Valentine. Cloud vender deretter tilbake til byen, hvor Kadaj har stevnet Bahamut SIN og andre monster for å terrorisere befolkningen. Ved hjelp av hans ledsagere fra Final Fantasy VII forsøker Cloud å beseire monstrene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]