Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII
UtviklerSquare Enix
UtgiverSquare Enix
ProdusentYoshinori Kitase
DesignerTakayoshi Nakazato
KomponistMasashi Hamauzu
SerieFinal Fantasy
Compilation of Final Fantasy VII
PlattformPlayStation 2
UtgivelseINT 4. september 2008
JP 26. januar 2006
NA 15. august 2006
EU 17. november 2006[1]
SjangerTredjepersonsskytespill
ModusEnspiller
flerspiller (kun japansk versjon)
AldersgrensePEGI: 16+
CERO: B (12+)
ESRB: Teen
OFLC: M
BBFC: 15
FormatDVD-ROM
Nettstedwww.square-enix.co.jp/games/ps2/dcff7/

Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII[2] (ダージュ オブ ケルベロス -ファイナルファンタジーVII- Dāju obu Keruberosu -Fainaru Fantajī Sebun-) er et tredjepersonsskytespill utviklet og utgitt av Square Enix. Spillet var en oppfølger til det populære PlayStation-spillet Final Fantasy VII fra 1997.

Handling[rediger | rediger kilde]

Dirge of Cerberus er et tredjepersonsskytespill. Å beseire fiender gir EXP, og på slutten av hvert nivå kan spilleren enten bruke EXP for å øke spillerens statistikk, eller konvertere EXP til Gil (valuta i spillet) som deretter kan brukes til å kjøpe forskjellige produkter og andre oppgraderinger. I motsetning til Final Fantasy VII, hvor en karakter hadde tre typer utstyr (våpen, rustning og tilbehør) består dette spillet utelukkende av våpenet hans.

Dirge of Cerberus sentrerer seg om karakteren Vincent Valentine, og spillets viktigste antagonist er medlemmene av en organisasjon som kalles for Deepground, som planlegger å bruke en skapning kjent som Omega for å ødelegge alt liv på planeten. Deres høyeste rangerte medlem er kjent som Tsviets. Spillet begynner under høydepunktet av Final Fantasy VII. Karakterene Vincent og Yuffie Kisaragi hjelper til med å evakuere Midgar, som er i ferd med å bli ødelagt av Sephiroths Meteor-magi.

Tre år senere befinner Vincent seg i byen Kalm, når byen blir angrepet av en gruppe mystiske soldater. Vincent, med hjelp av sin tidligere kamerat, Reeve Tuesti fra World Regenesis Organization (WRO) en organisasjon dedikert til å hjelpe planeten til å komme seg etter hendelsene fra Final Fantasy VII, slåss mot de mystiske soldatene og tvinger dem til å trekke seg tilbake. Men mange av innbyggerne i byen blir tatt til fange, og mange flere blir drept. De ukjente soldatene var medlemmer av Deepground, en militær organisasjon opprettet som en del av en hemmelig operasjon for å skape genetisk forbedrede super-soldater. Vincent oppdager snart at han er et av Deepgrounds primære mål, fordi han uten å vite om det er i besittelse av et merkelig stoff kalt "Protomateria" som Deepground ønsker å få tak i.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Dirge of Cerberus headed for Europe». [Club Skill]. 2006. Besøkt 15. juli 2006. 
  2. ^ Square Enix (15. august 2006). «DIRGE of CERBERUS: Final Fantasy VII EXPLODES ONTO RETAIL SHELVES». Square Enix North America. Besøkt 8. mars 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Denne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.