Hopp til innhold

Last Order: Final Fantasy VII

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Last Order: Final Fantasy VII
Generell informasjon
SjangerAnime
UtgivelsesårJP 14. september 2005
NA 20. februar 2007
Prod.landJapan
Lengde25 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiMorio Asaka
ProdusentMasao Maruyama
Jungo Murata
Akio Ōfuji
ManusforfatterKazushige Nojima
Kazuhiko Inukai
MusikkTakeharu Ishimoto
Foran kamera
MedvirkendeKenichi Suzumura
Prod.selskapSquare Enix
Eksterne lenker

Last Order: Final Fantasy VII (ラストオーダー -ファイナルファンタジーVII- Rasuto Ōdā -Fainaru Fantajī Sebun-) er en OVA fra 2005, regissert av Morio Asaka, skrevet av Kazuhiko Inukai og animert av det japanske selskapet Madhouse. Sammen med Final Fantasy VII Advent Children er den en av de to filmene i Compilation of Final Fantasy VII-serien. Filmen har ikke blitt dubbet til engelsk, men den er tekstet.

Handlingsreferat

[rediger | rediger kilde]

Verden i Final Fantasy VII blir referert til som «planeten» er for sin overlevelse avhengig av en spesiell energi som kalles for Lifestream. Den enorme organisasjonen Shinra stiger etter hvert til makten, og begynner å utvinne «Livestream» gjennom Mako-reaktorer som dreper planeten. Shinra bruker Mako som energikilde, og for å manipulere styrken og evnene til deres paramilitære organisasjon, kalt for «SOLDIER»

Sephiroth, ansett som det sterkeste medlemmet av SOLDIER, blir sendt for å undersøke en Mako-reaktor som ligger i den bortgjemte landsbyen Nibelheim. Han blir ledsaget av en annen «soldier» kalt Zack. I området bruker Sephiroth mesteparten av tiden sin på å lese i Shinra Mansion, som tidligere hadde blitt brukt av en Shinra-forsker Hojo til å gjennomføre forskjellige eksperimenter. Gjennom Hojos loggbøker oppdager Sephiroth mer om fortiden hans, hvor han ble injisert med Jenovas celler.

Planeten deres hadde en gang vært bebodd av Cetra (også kjent som «Ancients») som ble nesten fullstendig ødelagt av Jenova - en utenomjordisk livsform som krasjet på planeten der 2 000 år tidligere. De begynte deretter å infisere Cetra med et spesielt virus. Etter å ha oppdaget mer om hans egen fortid, planlegger Sephiroth å drepe alle innbyggerne i landsbyen samt ødelegge resten av landsbyen Nibelheim.

Skuespillere

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata