Final Fantasy II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Final Fantasy II
UtviklerSquare
UtgiverSquare
DistributørGoogle Play (plattform: Android)
App Store (plattform: iOS)
RegissørHironobu Sakaguchi
ProdusentMasafumi Miyamoto
DesignerHiromichi Tanaka
ProgrammererNasir Gebelli
KomponistNobuo Uematsu
PlattformNintendo Entertainment System, WonderSwan Color, PlayStation, NTT DoCoMo FOMA 901i, Game Boy Advance
UtgivelseJP 17. desember 1988
SjangerKonsollrollespill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 3
Nettstedwww.square-enix.com/jp/archive/ff2/
Del av serien Final Fantasy

Final Fantasy II (ファイナルファンタジーII Fainaru Fantajī II) er et konsollrollespill utviklet og utgitt av Square i 1988. Spillet ble først utgitt for Famicom i Japan. Det var snakk om at enten Nintendo of America eller SquareSoft (Squares Nordamerikanske datterselskap) skulle utgi spillet på engelsk i Nord-Amerika, slik som med Final Fantasy I. Denne utgivelsen ble annonsert og prototyper ble produsert i 1991. Til slutt bestemte de seg for å gi ut den nyere Final Fantasy IV istedenfor. På grunn av dette ble spillet aldri utgitt utenfor Asia i sin opprinnelige form. Nyere versjoner ble senere utgitt for Bandais WonderSwan Color, PlayStation (som en del av Final Fantasy Origins) og Game Boy Advance (som en del av Final Fantasy I & II: Dawn of Souls). De to sistnevnte versjonene ble også utgitt på engelsk i både Nord-Amerika og Europa.

Final Fantasy II var et av de første rollespillene for konsoller som hadde en omfattende historie. Det var også det første spillet i serien som hadde elementer som skulle dukke opp igjen i oppfølgerne. Dette inkluderer chocobo (store fugler man kan ri på) og en figur ved navn Cid. Det var også unikt fordi det ikke brukte det tradisjonelle erfaringsbaserte systemet hvor man fikk poeng for hvert monster man drepte. Attributtene for de spillbare figurene ble istedenfor forandret ved hvor mye man brukte figurens forskjellige egenskaper eller når det trengtes. For eksempel så vil en figur som bruker mye magi bli bedre på dette feltet enn de figurene som bruker fysiske angrep. Dette systemet ble ikke brukt i de senere spillene i serien. På den andre siden så valgte Square å bruke systemet i SaGa-serien, som de også produserte. Grunnen til det kan være at Final Fantasy II ble designet av Akitoshi Kawazu, som også designet SaGa-serien, istedenfor Hironobu Sakaguchi, skaperen av Final Fantasy.

Final Fantasy-serien var veldig populær i Nord-Amerika på 1990-tallet. På grunn av dette var Final Fantasy II et av de første spillene som ble oversatt til engelsk av fans. Spillet ble oversatt av gruppen NeoDemiforce.

Musikken til Final Fantasy II ble komponert av Nobuo Uematsu. Dette var det 19. spillet han laget musikk for. Musikken ble arrangert av Tsuyoshi Sekito for WonderSwan Color-, PlayStation- og Game Boy Advance-versjonene.

Musikk[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Musikk i Final Fantasy og Final Fantasy II.

Musikken i Final Fantasy II ble komponert av Nobuo Uematsu. Den ble arrangert av Tsuyoshi Sekito for gjenutgivelsene av spillet på WonderSwan Color, PlayStation og Game Boy Advance. Lydsporet ble utgitt på CD sammen med musikken fra Final Fantasy i 1989. Noen spor, spilt av Tokyo Symphony Orhcestra, ble utgitt på CD-en Symphonic Suite Final Fantasy samme år.

Utgivelsesdatoer[rediger | rediger kilde]

Frittstående utgivelser[rediger | rediger kilde]

Plattform Utgivelsesdato Region Utgiver Mediatype
Nintendo Family Computer 17. desember 1988 Japan Square Co. 2 Mbit spillkassett
WonderSwan Color 3. mai 2001 Japan Square Co. 32 Mbit spillkassett
PlayStation 31. oktober 2002 Japan Square Co. CD-ROM
NTT DoCoMo 901i-serien Februar 2005 Japan Square Enix Nedlasting
KDDI au BREW Desember 2005 Japan Square Enix Nedlasting

Samlinger[rediger | rediger kilde]

Plattform Navn Utgivelsesdato Region Utgiver Mediatype
Nintendo Family Computer Final Fantasy I-II 27. februar 1994 Japan Square Co. 4 Mbit spillkassett
PlayStation Final Fantasy Premium Package 31. oktober 2002 Japan Square Co. CD-ROM
Final Fantasy Origins 14. mars 2003 Europa Atari
8. april 2003 Nord-Amerika Square Enix
Game Boy Advance Final Fantasy I & II Advance 29. juli 2004 Japan Nintendo 128 Mbit spillkassett
Final Fantasy I & II: Dawn of Souls 29. november 2004 Nord-Amerika
3. desember 2004 Europa

Annet[rediger | rediger kilde]

  • En tidlig reklame Arkivert 14. mai 2006 hos Wayback Machine. for spillet avslører at det kanskje var meningen at oppfølgerne skulle ha arabiske tall istedenfor romertall. Videoen har også en annen logo for spillet.
  • Det mest unike og kjente våpenet i spillet er Blood Sword, som det bare finnes to av i hele spillet. Selv om våpenet i seg selv er svakt, gjør det skade relativt til fiendens helse, og fornyer figurens helse med like mye. Derfor er sverdet dårlig når man slåss mot svake fiender, men det kan brukes til å slå de siste bossene med letthet.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]