Final Fantasy VI

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Final Fantasy VI
UtviklerSquare
UtgiverSNES
JP Square
NA Square Soft, Inc.
PlayStation
JP Square
NA Square EA
EU SCE Europe
Game Boy Advance
JP Square Enix
NA Nintendo of America
EU Nintendo of Europe
DistributørSteam
Humble Store[1]
Google Play (plattform: Android)
App Store (plattform: iOS)
PlayStation Store
RegissørHironobu Sakaguchi
ProdusentHironobu Sakaguchi
DesignerTakashi Tezuka
KomponistNobuo Uematsu
PlattformSNES
PlayStation
Game Boy Advance
UtgivelseSNES
JP 2. april 1994
NA 11. oktober 1994
PlayStation
JP 11. mars 1999
NA 30. september 1999
EU 1. mars 2002
Game Boy Advance
JP 30. november 2006
NA 5. februar 2007
EU 29. juni 2007
SjangerKonsollrollespill
ModusEnspiller
Aldersgrense12+
FormatSNES
24 Mbit-spillkassett
PlayStation
1 × CD-ROM
Game Boy Advance
64 Mbit-spillkassett
Nettstedwww.square-enix.co.jp/ff6/
Del av serien Final Fantasy

Final Fantasy VI er et konsollrollespill utviklet av Square Co. og originalt utgitt til Super Nintendo Entertainment System i Nord-Amerika (som Final Fantasy III) i 1994. Final Fantasy VI ble ikke offisielt utgitt i Europa før i 2002 for Sonys PlayStation. Final Fantasy VI ble også senere utgitt til Game Boy Advance.

Handlingsrefereat[rediger | rediger kilde]

Spillets handling utvikler seg etter hvert som spilleren kommer seg gjennom forskjellige byer og fangehull. Andre innbyggere kan tilby nyttig informasjon, og enkelte innbyggere eier forskjellige butikker. Senere i spillet kan besøk til visse områder aktivere frivillige side-oppdrag. Fangehull kan eksistere i både huler, skoger, eller i bygninger. Disse fangehullene inneholder ofte skattekister eller andre sjeldne gjenstander som ikke er tilgjengelige i de fleste vanlige butikker. Fangehull kan for eksempel inneholde gåter og labyrinter, eller andre problemer som må løses før spilleren kan komme seg videre. Karakterer i Final Fantasy VI kan også utstyres med en rekke våpen, rustning og annet tilbehør.

I løpet av første halvdel av spillet blir planeten referert til som Balanse-verdenen, og er delt inn i tre frodige kontinenter. Det nordlige kontinentet er består av en rekke fjellkjeder. Det sørlige kontinentet har for det meste blitt underlagt det grusomme Gestahl-riket. Men det østlige kontinentet er hjemmet til Veldt, en gigantisk villmark bebodd av forskjellige monster fra hele verden. En gigantisk apokalyptisk begivenhet midt i spillet forvandler planeten til Ruinens verden. Landmassen blir delt opp i en rekke øyer som omgir et større kontinent.

Spillet henviser til en konflikt kjent som Magi-krigen som skjedde tusen år før begynnelsen av spillet. I denne konflikten ble uskyldige mennesker brukt som soldater og slaver ved å forvandle dem til magiske vesener kalt Espers. Men de innså etter hvert deres egne ugjerninger, frigjorde alle Espers, og forseglet deres egne krefter i tre statuer av stein. Begrepet magi bleknet gradvis til et myte, etter hvert som menneskeheten bygde et samfunn hvor vitenskap og teknologi ble viktigere og viktigere.

Final Fantasy VI inneholder fjorten spillbare figurer, samt forskjellige sekundære figurer som i perioder kan kontrolleres av spilleren. Den første karakteren, Terra Branford, er halvt menneske og halvt Esper som tilbrakte mesteparten av livet som en slave under imperiet. Andre hovedpersoner inkluderer Locke Cole, en skattejeger og Celes Chere, en tidligere general for imperiet. I byen Narshe deltar Terra i et keiserlig oppdrag for å få tak i en mektig Esper innkapslet i is. Men når de finner denne Espen, oppstår en magisk reaksjon mellom Terra og Esper. Som et resultat blir de andre soldatene på oppdraget drept, og Terra blir slått bevisstløs.

Terra blir deretter introdusert for en organisasjon kjent som Returners, som hun godtar å hjelpe i deres revolusjon mot imperiet. Returnerne oppdager at keiserlige soldater, ledet av Kefka, planlegger et nytt forsøk på å få tak i den frosne Esper. Etter å ha slått tilbake Kefkas angrep, opplever Terra en ny magisk reaksjon med den frosne Esper. Terra forvandles til en skapning som ligner en Esper, og reiser til et annet kontinent. Etter å ha funnet igjen Terra blir de konfrontert med en annen Esper ved navn Ramuh, som informerer gruppen om at Terra kan trenge hjelp av en annen Esper som nå sitter fengslet i den keiserlige hovedstaden Vector.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote: Final Fantasy VI – sitater