Final Fantasy X-2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Final Fantasy X-2
Final Fantasy X-2 wordmark.png
UtviklerSquare Co.
UtgiverINT Square Enix
JP Square
NA Square Enix USA
EU Square Enix Europe
ProdusentYoshinori Kitase
DesignerYoshinori Kitase
Motomu Toriyama
ForfatterKazushige Nojima
Daisuke Watanabe
KunstnerTetsuya Nomura
Shintaro Takai
KomponistNoriko Matsueda
Takahito Eguchi
SerieFinal Fantasy
PlattformPlayStation 2
UtgivelseINT 19. februar 2004
JP 13. mars 2003
NA 18. november 2003
EU 20. februar 2004
SjangerKonsollrollespill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI: 12+
CERO: 12+
ESRB: T (Teen) (13+)
OFLC: M15+
Format1 DVD-ROM
Nettstedna.square-enix.com/games/FFX-2/
Forrige i serienFinal Fantasy X
Neste i serienFinal Fantasy XI

Final Fantasy X-2 (ファイナルファンタジーX-2 Fainaru Fantajī Ten-Tsū) er et konsollrollespill utviklet og utgitt av Square (nå Square Enix) til Sonys PlayStation 2.

Spillet ble publisert i 2003, og er en oppfølger til det bestselgende spillet Final Fantasy X fra 2001. Spillets følger Yuna fra Final Fantasy X, og hennes søken etter å løse politiske konflikter i den fiktive verdenen Spira.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen finner sted to år etter Final Fantasy X, og er satt til en fiktiv verden kalt Spira, som består av en stor landmasse delt inn i tre subkontinent, omgitt av små tropiske øyer. Områdene har forskjellig klima, og var i stor grad modellert etter Sørøst-Asia med hensyn til vegetasjon, topografi og arkitektur. Selv om Spira hovedsakelig befolkes av mennesker, bor det også en rekke andre raser der. Blant dem er Al Bhed, en teknologisk avansert under-gruppe av mennesker med særegne grønne øyne og unikt språk.

Spira hadde blitt terrorisert av et gigantisk monster kalt "Sin" i 1 000 år, som hemmet teknologisk fremgang og fanget innbyggerne i en syklus av religiøs askese i håp om å be synd bort. Etter ødeleggelsen av Sin under hendelsene i "Final Fantasy X" begynte en tid med opplysning kjent som "den evige roen" og Yuna, en hovedperson fra forrige spill, blir utropet som High Summoner for sin sentrale rolle i denne kampen.

Men etter hvert grodde forskjellige uenige fraksjoner frem. De tre viktigste spillbare figurene i Final Fantasy X-2 heter Yuna, Rikku, og Paine og alle tre var medlemmer av en gruppe kalt Gullwings. Spillets aller viktigste antagonist kalles for Shuyin. Men voksende uenighet og konflikter mellom alle de forskjellige fraksjonene i Spira forverres av forsvinningen av deres ledere, Baralai, Nooj og Gippal.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote-logo-en.svg
Engelsk Wikiquote har en samling sitater relatert til:
Nuvola apps package games.pngDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.