Final Fantasy III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Final Fantasy III
Final Fantasy III
Utvikler Square
Utgiver Square
Regissør Hironobu Sakaguchi
Produsent Masafumi Miyamoto
Designer Hironobu Sakaguchi
Hiromichi Tanaka
Kazuhiko Aoki
Forfatter Kenji Terada
Kunstner Yoshitaka Amano
Komponist Nobuo Uematsu
Serie Final Fantasy
Plattform Nintendo Family Computer
Utgivelse JP 27. april 1990
Sjanger Konsollrollespill
Modus Enspiller
Format 4-Mbit spillkassett

Final Fantasy III (ファイナルファンタジーIII Fainaru Fantajī Surī) er et konsollrollespill utviklet og utgitt av Square (nå Square Enix) i 1990 til Nintendo Family Computer (Famicom, kjent internasjonalt som Nintendo Entertainment System) som en del av Final Fantasy-serien. Det er det første Final Fantasy-spillet som inneholder jobb-byttesystemet og var et av de største rollespillene skapt for Nintendos konsoll.

Spillet kom ikke ut i Nord-Amerika eller Europa før det ble utgitt til Nintendo DS. Denne utgivelsen hadde oppgradert grafikk og lyd, men fulgte samme historie som den tidligere utgivelsen. Det handler om fire helter som drar ut i verden for å stoppe en truende ondskap fra å ødelegge alt liv. De fire heltene begynner som «Freelancers», men kan etter hvert endre yrke etter spillerens behov. Dette systemet var revulosjonerende for sin tid.

Final Fantasy III ble godt mottatt da det kom ut i Japan og DS-versjonen fikk også en ganske god mottakelse. Noen av klagene involverte at spillets litt søte design kanskje ikke passet seg så godt, og at grafikken og lyden kunne vært bedre.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.