Final Fantasy III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Final Fantasy III
Final Fantasy III wordmark.png
UtviklerSquare Co.
UtgiverSquare
DistributørSteam
Humble Store
Nintendo eShop
Google Play
App Store
RegissørHironobu Sakaguchi
ProdusentMasafumi Miyamoto
DesignerHironobu Sakaguchi
Hiromichi Tanaka
Kazuhiko Aoki
Programmerer(e)Nasir Gebelli
ForfatterKenji Terada
KunstnerYoshitaka Amano
KomponistNobuo Uematsu
SerieFinal Fantasy
PlattformNintendo Family Computer
UtgivelseJP 27. april 1990
SjangerKonsollrollespill
ModusEnspiller
Format4-Mbit spillkassett
Nettstedwww.finalfantasy3.eu.com
Forrige i serienFinal Fantasy II
Neste i serienFinal Fantasy IV

Final Fantasy III (ファイナルファンタジーIII Fainaru Fantajī Surī) er et konsollrollespill utviklet og utgitt av Square (nå Square Enix) i 1990 til Nintendo Family Computer (Famicom, kjent internasjonalt som Nintendo Entertainment System) som en del av Final Fantasy-serien. Det er det første Final Fantasy-spillet som inneholder jobb-byttesystemet og var et av de største rollespillene skapt for Nintendos konsoll.

Spillet kom ikke ut i Nord-Amerika eller Europa før det ble utgitt til Nintendo DS. Denne utgivelsen hadde oppgradert grafikk og lyd, men fulgte samme historie som den tidligere utgivelsen. Det handler om fire helter som drar ut i verden for å stoppe en truende ondskap fra å ødelegge alt liv. De fire heltene begynner som «Freelancers», men kan etter hvert endre yrke etter spillerens behov. Dette systemet var revulosjonerende for sin tid.

Final Fantasy III ble godt mottatt da det kom ut i Japan og DS-versjonen fikk også en ganske god mottakelse. Noen av klagene involverte at spillets litt søte design kanskje ikke passet seg så godt, og at grafikken og lyden kunne vært bedre.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps package games.pngDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.