Figurer i Final Fantasy VII

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Figurer i Final Fantasy VII omhandler karakterene fra konsollrollespill Final Fantasy VII, som ble utviklet og utgitt av Square (nå Square Enix) i 1997. Det er det sjuende spillet i Final Fantasy-serien, og er det første spillet i serien som ble gitt ut til Sonys spillkonsoll PlayStation og Microsofts Windows-baserte datamaskiner.

Hovedfigurer[rediger | rediger kilde]

Cloud Strife[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Cloud Strife

Cloud Strife (21) (クラウド・ストライフ Kuraudo Sutoraifu) er hovedfiguren i Final Fantasy VII-spillet. Han er en tidligere SOLDIER (Shin-Ras elitestyrke) og nå livnærer hans seg av å være en leiesoldat som jobber for den som betaler best. I spillets begynnelse blir dette altså øko-terroristgruppa AVALANCHE. Hans utseende er et blondt, stritt hår. Han har blå øyne som bærer preg av Mako-energi, slik som alle som har vært med i SOLDIER har. Klærene hans er en lilla SOLDIER-drakt og på ryggen bærer han et stort sverd ved navnet «buster sword», et tohåndsverd med et enormt sverdegg.

Når det gjelder Clouds fortid så vet man at Cloud vokste opp i sin tid sammen med en annen av spillets hovedpersoner Tifa Lockheart i fjellandsbyen Nibelheim. I løpet av hans tidlige ungdomsår ble han rekruttert av Shin-Ra til elitestyrken SOLDIER. Dette fordi Cloud ville bli som sitt store idol Sephiroth, en annen av spillets hovedpersoner. Grunnen til at Cloud meldte seg ut av SOLDIER har blant annet å gjøre med et oppdrag han, Sephiroth og Zack (bifigur i serien) pådro seg i hans hjemby Nibelheim. Under dette oppdraget ble Zack drept og siden da har Cloud hatt vanskeligheter med å komme over dette. Han har fortrengt disse minnene og gjennom spillets gang kommer de opp i små glimt. Som person kan man beskrive Cloud som en forvirret og arrogant ung mann som i sine senere år har mistet troen på det gode. Hans meninger følger bare hvor det er mest penger å hente. Dette endres under påvirkning av Aeris (Aerith) og Sephiroth.

Barret Wallace[rediger | rediger kilde]

Barret Wallace (35) (バレット・ウォーレス Baretto Wōresu) er den utålmodige lederen av anti-Shin-Ra-gruppa AVALANCHE. Som Tifa har han hatfølelser ovenfor selvskapet som var med på å ødelegge hans hjemby. Barret bærer også negative følelser fordi Shin-Ra var involvert i ulykken som gjorde at Barret mistet høyrearmen sin. Han har en datter på rundt syv år som heter Marlene. Han er som regel stor i munnen, og får ofte raseriutbrudd som gjerne går ut over andre medlemmer av AVALANCHE. Til å begynne med har han sterk mistillit til Cloud, men ettersom historien utvikler seg begynner han i stedet å se opp til ham.

Tifa Lockhart[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Tifa Lockhart

Tifa Lockhart (20) (ティファ・ロックハート Tifa Rokkuhāto), også kjent som Tifa Lockheart, er barndomsvenninne av Cloud fra den tiden de bodde sammen i fjellandsbyen Nibelheim. Hun har fortsatt sterke følelser ovenfor Cloud og føler hat over Shin-Ra for deres ødeleggelser av hennes og Clouds hjemby.‎ Hun jobber som bartender i Sektor 7, inntil bydelen blir ødelagt. I filmen Advent Children jobber og bor hun i en ny bar sammen med Cloud i byen Edge, som ble bygd da Midgar ble ødelagt.

Aerith Gainsborough[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Aerith Gainsborough

Aerith Gainsborough (22) (エアリス・ゲインズブール Earisu Geinzubūru), også kjent som Aeris Gainsborough, er en blomsterselger som bor i slummen i Midgar. Hele sin barndom har hun blitt forfulgt av Shinra og deres operasjoner.

Hun blir i løpet av spillets gang tilfangetatt, men medlemmene av AVALANCHE lyktes i å frigjøre henne. Senere manipulerer Sephiroth Cloud, og prøver å få ham til å drepe Aerith. Når Cloud ikke gjør det, gjør han det selv, og Aerith får et sverd stukket gjennom ryggen.

Red XIII[rediger | rediger kilde]

Red XIII (48) (レッドXIII Reddo Sātīn) sitt utseende kan karakteriseres som en rød løveliknende katt. Han er veldig vis og eldst i gruppa. Han er et av mange eksperiment som Shin-Ra har forsket på i mange år og har evnen til å kommunisere på menneskespråk. Red XIII er ikke hans virkelige navn, men et navn gitt av Professor Hojo under eksperimentene gjort av Shin-Ra. Hans virkelige navn er Nanaki. Arten hans lever svært lenge, gjerne flere tusen år. Red XIII er med i avslutningen av spillet, hvor man kan se Red XIII sammen med neste generasjon av sin art, se på ruinene av Midgar fra toppen av et fjell, 500 år senere.

Cait Sith[rediger | rediger kilde]

Cait Sith (ケット・シー Ketto Shī) er den mest merkelige figuren i spillet. Han er en katt som rir på et kosedyr som han sier han magisk fikk våknet til liv. Han elsker å skrike ut kommandoer fra sin megafon og hans andre store lidenskap er å spå. Det var gjennom dette han traff Cloud i Final Fantasys svar på Las Vegas, nemlig byen Gold Saucer. Senere i spillet blir det avslørt av Cait Sith egentlig er en robot som blir styrt av Reeve Tuesti, en av Shinra-selskapets ledere. Innledningsvis var intensjonen å spionere på AVALANCHE, men ettersom tiden går innser Reeve at han befinner seg på feil side, og velger dermed å hjelpe gruppen i stedet.

Cid Highwind[rediger | rediger kilde]

Cid Highwind (32) (シド・ハイウィンド Shido Haiwindo) er en kjederøykende pilot. Han hadde en stor drøm om å være den første mannen som drar ut i verdensrommet, og ble finansiert av Shin-Ra i dette prosjektet. Men Cid måtte gi opp drømmen for mange år siden da han var tvunget til å stanse oppskytningen av raketten sin for å redde sin assistents liv isteden. Shin-Ra valgte etter ulykken å stoppe finansieringen, noe som ergret Cid grenseløst og som førte til at han ble den eneste i gruppa som er mer humørsyk og hissig enn Barret. I Final Fantasy VII har han et luftskip, og med dette kan de fly over lange avstander uten å bli angrepet som de ville blitt på bakken. Mot slutten av spillet blir drømmen hans om å reise ut i rommet oppfylt, en opplevelse som nesten kostet ham livet grunnet tekniske feil.

Yuffie Kisaragi[rediger | rediger kilde]

Yuffie Kisaragi (16) (ユフィ・キサラギ Yufi Kisaragi) er den yngste og mest virile i gruppa. Hun er en prinsesse fra byen Wutai, en by hvis avstamming er av ninjaer. Byen ble angrepet av Shin-Ra lenge før hendelsene i spillet og avstammingen av ninjaer sank som følge av dette. Yuffie lever nå av å jakte på materier som hun kan selge eller bruke etter eget ønske. Yuffie er 16 år gammel.

Vincent Valentine[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Vincent Valentine

Vincent Valentine (57) (ヴィンセント・ヴァレンタイン Vinsento Varentain) er gruppas mest mystiske person. Han var et tidligere medlem av Shin-Ras Turks, men var drept og gjenopplivet etter mange eksperimenter. Han har en lang og vond fortid med Shin-Ra, og det er nettopp denne fortiden som gjør at han blir med Cloud på hans ferd for å stoppe Shin-Ra og den onde Sephiroth. Vincent er en av de to gjemte figurene i spillet.

Andre viktige figurer[rediger | rediger kilde]

Sephiroth[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Sephiroth

Sephiroth (セフィロス Sefirosu) er spillets hovedskurk. Kjent for å være det mektigste medlemmet av SOLDIER noensinne, steg Sephiroth til en prominent rang i tidlig alder. Etter en traumatisk hendelse hvor han lærte sine sanne røtter, planlegger han å bli gudlig ved å såre Planeten med Meteor og absorbere hele Lifestream sent for å helbrede skaden. Han manipulerer Cloud (og gjengen hans) gjennom spillet, men blir til slutt slått av Cloud selv.

Rufus Shinra[rediger | rediger kilde]

Rufus Shinra (25) er sønnen til president Shinra, og overtar makten etter at Shinra blir drept av Sephiroth. Til forskjell fra sin far bruker han terror som åpenlyst maktmiddel, og er langt mer skruppelløs i sin kamp mot AVALANCHE. Rufus blir tilsynelatende drept av en eksplosjon i toppetasjen i hovedbygningen i Midgar, men dukker senere opp i filmen Advent Children. Han forklarer da at han overlevde eksplosjonen og klarte å komme seg ut av kontoret. På filmen har Rufus dekket seg til for å skjule de skarrene eksplosjonen påførte ham og en synlig sykdom han pådrog seg på et senere tidspunkt.

Rufus har på spillet en hvit dress med slips, og oransje hår. I Advent Children har han imidlertid fått en annen hårfarge, en mer gråaktig. Personligheten hans forandres fra å være basert på ren ondskap i Final Fantasy VII, til å bære preg av skyldfølelse og ansvar i Advent Children. Han ønsker da å bæte for alle de lidelser selskapet hans hadde påført folket, ved å lete etter en kur for den dødelige sykdommen Geostigma, som store deler av verdens befolkning hadde blitt smittet av. Han finansierer også organisasjonen WRO (World Regenesis Organization), en bevegelse ledet av Reeve Tuesti som står for gjenoppbyggingen av verden.

Reeve Tuesti[rediger | rediger kilde]

Reeve Tuesti (35) blir bare sett et fåtall ganger i løpet av spillet, men er likevel en viktig del av historielinjen. Reeve er et høytstående medlem i Shinra Electric Power Company, og har ansvar for byplanlegging. Det var også han som designet Mako-reaktorne. I motsetning til sine kollegaer viser han tegn til å bry seg om innbyggerne i byen, og blir rasende når President Shinra ødelegger Sektor 7 for så å skylde på AVALANCHE. Det er Reeve som styrer Cait Sith, robotkatten som sluttet seg til AVALANCHE – og mens dette innledningsvis var for å spionere på gruppa, bestemte han seg til sist for å hjelpe dem i stedet. Reeve organiserer evakueringen av Midgars befolkning mot slutten av spillet når Meteor ødelegger byen, og i de påfølgende årene tar han på seg ansvaret om å gjenoppbygge planeten etter nesten-apokalypsen. Tre år senere forhindrer han som leder av World Regenesis Organisation et nytt apokalypse i Final Fantasy VII – Dirge of Cerberus.

Advent Children-figurer[rediger | rediger kilde]

Kadaj[rediger | rediger kilde]

Kadaj (カダージュ Kadāju) er leder og yngste medlem av Sephiroth Remnants, sammen med sine eldre brødre, Loz og Yazoo. Kadaj har halvlangt, sølvfarget hår, og våpenet hans er en forsterket katana kalt «Souba». Han innehar Sephiroths ondskapsfulle, tankeløse natur, i tillegg til hevnlysten.

Loz[rediger | rediger kilde]

Loz (ロッズ Rozzu) har kort, sølvfarget hår. Han innehar Sephiroths voldelige side, maskulinitet og sensitivitet. Han er det eldste medlemmet av Sephiroth Remnants.

Yazoo[rediger | rediger kilde]

Yazoo (ヤズー Yazū) har langt, sølvfarget hår. Han innehar Sephiroths mystiske og gåtefulle natur, i tillegg til sarkasme, og håner ofte sine ofre når han sloss mot dem. Sammen med sine brødre Loz og Kadaj, danner de Sephiroth Remnants.