Cumberland Lodge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cumberland Lodge
Cumberland-lodge.jpg
Land StorbritanniaRediger på Wikidata
KommuneWindsor Great Park, Old Windsor
Stilretningbarokken
Etablert1650
Kart
Map
Cumberland Lodge
51°26′02″N 0°36′28″V

Cumberland Lodge er et hus i Windsor Great Park, omkring fem kilometer sør for Windsor Castle.

Huset ble reist av John Byfield, en kaptein i hæren, da Oliver Cromwell i 1650 solgte tomter i parken. Det het inntil 1670 Byfield House, og fikk da navnet New Lodge. Det har også vært kjent som Windsor Lodge og Ranger Lodge.

Etter restaurasjonen tok Karl II over huset og gjorde det til residens for Ranger of the Great Park, en ærstittel som alltid innehas av noen som er står monarken nær.

Blant de som har bodd i Cumberland Lodge er:

I 1936 ble Cumberland Lodge brukt under møter mellom kongens privatsekretær og statsminister Stanley Baldwin, som førte frem til Edvard VIIIs abdikasjon.

Georg VI lot i 1947 St Katharine's Foundation ta i bruk huset. Stiftelsen, som nå heter King George VI and Queen Elizabeth Foundation of St Catharine’s, er en kristen stiftelse med utdanning som virkefelt. Den ble opprettet av Amy Buller, som hadde sett nasjonalsosialismen vokse frem da hun bodde i Tyskland i mellomkrigstiden, og mente det hadde vært til stor hjelp for nazistene at tyske universiteter ikke lærte studentene å bruke sin kritisk sans, og at studentene ikke fikk et miljø hvor man åpent kunne diskutere aktuelle spørsmål.

Cumberland Lodge brukes nå til akademiske seminarer og korte kurs. De fleste deltagerne er studenter ved forskjellige universiteter som kommer for å sette seg inn i fundamentale spørsmål innen politikk, økonomi og vitenskap sett fra en kristen synsvinkel. Bygningen er ikke åpen for det allmenne publikum.