Kensington Palace

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kensington Palace
Beliggenhet
LandStorbritannia[1][2]
StedKensington and Chelsea
Historiske fakta
Eier(e)Earl of Nottingham
ArkitektChristopher Wren
StilretningBarokken
Etablert1605
Kart
Kart
Kensington Palace
51°30′19″N 0°11′18″V
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted (en) · Offisielt nettsted (en)

Kensington-Palace på 1800-tallet

Kensington Palace er et kongelig slott i Kensington Gardens i bydelen Kensington and Chelsea vest i London. Slottet har vært residens for kongefamilien siden 1600-tallet og er fortsatt eid av Charles III i retten til kronen.[3] I dag er Kensington Palace den offisielle residensen til hertugen og hertuginnen av Gloucester, hertugen og hertuginnen av Kent, og prins og prinsesse Michael av Kent. Kensington Palace er også brukt på uoffisiell basis av prins Harry og hans kusine Zara Phillips.

Kensington Palace var den offisielle residensen til Diana, prinsesse av Wales (til sin død i 1997), prinsesse Margaret (til sin død i 2002) og prinsesse Alice (til sin død i 2004).

Deler av slottet er åpent for omvisning og administrert av det uavhengige veldedighetsorganisasjonen Historic Royal Palaces, en non-profitt organisasjon som ikke mottar offentlige midler.[4] Kontorene og områder for privat overnatting i palasset er ansvaret for den kongelige husholdning og administreres av Royal Household Property Section. Palasset stiller også ut en rekke malerier og andre objekter fra den kongelige samlingen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]