Thatched House Lodge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Thatched House Lodge
Beliggenhet
LandStorbritannia
StedRichmond upon Thames
Kart
Kart
Thatched House Lodge
51°25′39″N 0°17′07″V

Thatched House Lodge er en kongelige residens i Richmond upon Thames i London.

Hovedhuset har seks mottagelsesrom og seks soverom, og står på en tomt på 16 dekar. Det står også et sommerhus i to etasjer fra det 18. århundre på eiendommen; det er dette huset med stråtak (thatch) som har gitt navn til hovedbygningen. Siden 1963 har huset vært hjemmet til prinsesse Alexandra, lady Ogilvy. Det ble leaset fra Crown Estate av hennes mann, Angus Ogilvy, etter at paret giftet seg.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den nåværende bygningen var opprinnelig to hus, begge kalt Aldridge Lodge, som ble reist for parkvokterne i Richmond. I 1727 utvidet Hugh Walpole den, og i 1771 ble de satt sammen og fikk sitt nåværende navn av sir John Sloane. Det har tidligere også vært kjent som Burkitt's Lodge.

Huset har blitt brukt av forskjellige medlemmer av det kongelige hushold, blant annet general Edward Bowater og general Lynedoch Gardiner som jobbet for henholdsvis prins Albert og dronning Victoria, og av Louis Greig som jobbet for Georg VI før han ble konge.. Under andre verdenskrig bodde Dwight D. Eisenhower i huset mens han besøkte Storbritannia.