Chilehubro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Chilehubro
Hann (til venstre) og hunn av chilehubro
Hann (til venstre) og hunn av chilehubro
Vitenskapelig(e)
navn
:
Bubo magellanicus
Lesson, 1828
Norsk(e) navn: chilehubro
Hører til: Uglefamilien,
ugler,
fugler
IUCNs rødliste:
ver 3.1 (rødlistestatus er ikke vurdert av IUCN/SSC)

NE — Ikke vurdert

Habitat: se teksten
Utbredelse: sørlige Sør-Amerika

Chilehubro (Bubo magellanicus) er en ugle i slekten Bubo. Den ble tidligere regnet som en underart av Amerikahubro, men på grunn av forskjeller i størrelse og lyd, samt i arvematerialet, regnes den nå som en egen art.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Den er om lag 45 cm lang, vanligvis størst i den nordlige delen av utbredelsesområdet. Den har brede vinger og et stort hode med øredusker. Fjærdrakten er hovedsakelig gråbrun, men ganske variert i fargen. Buken er lys med smale gråbrune bånd, og brystet har mørke flekker. Ansiktsspeilet har en sort kant, og den har hvite striper over gule øyne. Amerikahubroen ligner, men er større og har kraftigere føtter og nebb, bredere striper på undersiden og lengre øredusker.

Lyden er to korte noter og en kraftig, vibrerende note. Det lokale navnet tucúquere er en imitasjon av fuglens låt.

Habitat og utbredelse[rediger | rediger kilde]

Fuglen finnes fra sentrale deler av Peru og vestlige Bolivia, og videre sørover gjennom Chile og vestlige Argentina så langt sør som til Ildlandet. Den finnes i mange slags habitat, så som åpne skoglandskap, dyrkede områder og slettelandskap. Den jakter i åpne landskap, for det meste om natten. Den lever hovedsakelig av gnagere, men tar også småfugler og insekter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

ornitologistubbDenne ornitologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.