C Sharp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
På grunn av tekniske begrensninger har denne artikkelen feil navn. Den riktige tittelen er C#.

C# (uttales C sharp) er et objektorientert programmeringsspråk utviklet av Microsoft som en del av deres satsing på .NET-plattformen. Microsoft valgte å basere C# på programmeringsspråkene C++ og Java. C# ble designet for å balansere styrke (C++) og rask utvikling (Java).

Sjefarkitekt for gruppen som jobber med C# og utvikler C# hos Microsoft er danske Anders Hejlsberg. Microsofts C#-kompilator kompilerer ikke C#-kode til maskinkode som kan kjøres direkte fra en datamaskin, slik tradisjonelle kompilatorer gjør. I stedet blir alt kompilert til mellomformat, som beskrevet for .NET.

Datatyper[rediger | rediger kilde]

En C#-bruker kan definere egne datatyper, bruke de innebygde, eller fra .NET rammeverket. Primitive datatyper blir automatisk konvertert mellom ren binærform og objektform ut ifra hva brukeren bruker det til, dette kalles boxing og unboxing. C# støtter heltall med og uten fortegn og flyttall opp til 128-bit, men støtter ikke 80-bit [IEEE] flyttall (80-bit). I motsetning til programmeringsspråkene C og C++, støtter ikke C# heltall som boolske verdier, men programmereren må eksplisitt bruke datatypen bool.

Hello, world[rediger | rediger kilde]

public class ExampleClass
{
    public static void Main()
    {
        System.Console.WriteLine("Hello world!");
    }
}

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikibøker Wikibooks: Csharp – bøker
programmeringstubbDenne programmeringrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.