Funksjonell programmering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Funksjonell programmering brukes innenfor informatikken om et programmeringsparadigme som behandler utregninger som en evaluering av matematiske funksjoner og unngår tilstandsendringer og foranderlige data. Det er et deklarativt programmeringsparadigme, i motsetning til imperativt programmeringsparadigme, som betyr at programmering er gjort med uttrykk som deklarerer hva som skal utføres i motsetning til å beskrive hvordan.

I funksjonell programmering avhenger utverdien bare av argumentene som er innverdien til denne funksjonen, slik at en funksjon f som kalles to ganger med argumentet x, vil produsere den samme verdien f(x) hver gang. Å eliminere sideeffekter, dvs. Forandringer i tilstanden som ikke avhenger av funksjonens input, kan gjøre det mye enklere å forstå og å forutsi programmets adferd, som er en av hovedmotivasjonene bak utviklingen av funksjonell programmering.

informatikkstubbDenne informatikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.