Liste over Oslos bydeler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Oslo ble inndelt i 15 bydeler fra 1. januar 2004.

Bydelene 2018[rediger | rediger kilde]

Listen nedenfor angir bydel, folketall (per 1. januar 2018), areal og bydelsnummer for de enkelte bydelene. Oslo hadde 673 469 innbyggere per denne datoen.

Bydel Innbyggere[1] Areal i km² Bydelsnummer
Alna 49 358 13,7 12
Bjerke 31 973 7,7 9
Frogner 58 283 8,3 5
Gamle Oslo 54 575 7,5 1
Grorud 27 525 8,2 10
Grünerløkka 58 906 4,8 2
Nordre Aker 50 724 13,6 8
Nordstrand 51 169 16,9 14
Sagene 43 131 3,1 3
St. Hanshaugen 38 109 3,6 4
Stovner 32 850 8,2 11
Søndre Nordstrand 38 925 18,4 15
Ullern 33 463 9,4 6
Vestre Aker 48 605 16,6 7
Østensjø 49 968 12,2 13

Bydelene 2012[rediger | rediger kilde]

Listen nedenfor angir bydel, folketall (per 1. januar 2012), areal og bydelsnummer for de enkelte bydelene. Oslo hadde 613 285 innbyggere per denne datoen.

Bydel Innbyggere[2][død lenke] Areal i km² Bydelsnummer
Alna 47 786 13,7 12
Bjerke 29 090 7,7 9
Frogner 52 531 8,3 5
Gamle Oslo 44 958 7,5 1
Grorud 26 777 8,2 10
Grünerløkka 49 307 4,8 2
Nordre Aker 48 432 13,6 8
Nordstrand 47 696 16,9 14
Sagene 35 990 3,1 3
St. Hanshaugen 34 109 3,6 4
Stovner 30 554 8,2 11
Søndre Nordstrand 36 304 18,4 15
Ullern 31 275 9,4 6
Vestre Aker 45 186 16,6 7
Østensjø 47 164 12,2 13

I tillegg kommer områdene Marka (1 637 innbyggere, administreres av flere bydeler) og Sentrum (963 innbyggere, 1,8 km²; administreres dels av Bydel St. Hanshaugen, dels av byrådet selv). Per 1. januar 2012 var 3 526 innbyggere i Oslo uten tilhørighet i en bestemt bydel.

Bydelsinndeling 1988–2004[rediger | rediger kilde]

Oslo bestod fra 1. juli 1988 til 31. desember 2003 av 25 bydeler:

I tillegg kom Sentrum og Marka.

Prøvebydeler[rediger | rediger kilde]

Fra 1985 til 1988 var bydelene Stovner, Røa, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand i drift som en prøve på ny-ordningen, som senere ble innført for hele byen.

Bydelsinndeling 1973–88[rediger | rediger kilde]

Oslo bestod fra 1973 til 30. juni 1988 av 40 bydeler. Noen av disse eksisterte bare på papiret, ettersom de skulle opprettes etter hvert som områdene ble utbygd.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Oslo kommune, Statistikkbanken (avlest 10. desember 2016)
  2. ^ Tabell 02.01. Folkemengden i Oslo etter bydel 2004-2012 per 1.1.. Utviklings- og kompetanseetaten, Oslo kommune (avlest 2. mars 2013)

Kilder[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]