Alan Walker (artist)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alan Walker
ALAN WALKER.jpg
FødtAlan Olav Walker
24. august 1997 (21 år)
Northampton
Beskjeftigelse Plateprodusent, komponist, DJ
Nasjonalitet Norge, Storbritannia
Morsmål Norsk
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)DJ Walkzz, Walkzz, Alan Walker
SjangerLua-feil i Modul:Wikidata2, linje 127: attempt to index field 'claims' (a nil value).
Instrumentsynthesizer, digital audio workstation
Aktive år2012
PlateselskapSony Music, RCA, NoCopyrightSounds, MER
Nettstedhttp://alanwalker.no
Logo
{{{navn}}}s logo

Alan Walker på Stavernfestivalen i 2016

Alan Olav Walker (født 24. august 1997 i Northampton i England) er en norsk-britisk DJ og musikkprodusent. Han ble oppdaget som musikkprodusent gjennom YouTube. Walker lastet opp den første låta i 2012 og siden har han fått flere millioner visninger. Alan er født i England, men flyttet i 1999 sammen med familien til Bergen, hvor han er oppvokst. Hans far er britisk og hans mor norsk. Han ble verdenskjent i desember 2015 da han ga ut «Faded».

I 2014 ga han ut sin første offisielle electro house singel under navnet «Fade», som følges opp av singlene «Spectre» og «Force». Det var disse låtene som kickstartet hans karriere. 3. desember 2015 ga han ut singelen «Faded» som er en vokalversjon av originalen «Fade» med den ukrediterte sangeren Iselin Solheim. «Faded» toppet Spotifys lister på under to uker og klatret helt øverst på VG-lista Topp 20 første uken den lå ute. I starten av juni 2016 kom Alan Walker ut med en ny sang ved navn «Sing Me to Sleep», med vokal som også synges av Iselin Solheim, da også ukreditert. I desember 2016 kom den tredje singelen hans, «Alone». Både den og «Sing Me to Sleep» ble suksesser og ble streamet på Spotify flere millioner ganger den første uken.[klargjør]

Det hele startet på gutterommet i Fana i Bergen der han tidlig fikk interesse for teknologi som senere ble en fascinasjon for programmering og grafisk design. Med god hjelp og tilbakemeldinger fra venner på nett fikk plateselskapene øynene opp for unggutten. I 2014 signerte Alan kontrakt med plateselskapet NoCopyrightSounds som ga ut låta «Fade» i august 2014. «Faded» og «Sing Me to Sleep» ble begge gitt ut gjennom plateselskapet Sony Music Sweden, som skrev kontrakt med han sommeren 2015. Han vant klassen årets låt under Spellemannprisen 2016 for låten «Faded». Han ble den norske vinneren av den europeiske EBBA-prisen for 2017, en europeisk pris som deles ut til fremadstormende artister eller grupper fra ulike land som har nådd publikum utenfor sitt eget land for første gang.[1] Han ble nominert til Spellemannprisen 2017 i klassen årets låt for sangen «Alone»[2] og til Spellemannprisen 2018 i klassen årets låt for låtene «Darkside» (med Tomine Harket, AU/RA) og «Ignite» (med K-391, Julie Bergan og Seungri)[3].

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

Som hovedartist[rediger | rediger kilde]

Som tilleggsartist[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Musikkpris til Alan Walker». ba.no. 1. november 2016. Besøkt 26. november 2017. 
  2. ^ «Disse kan vinne Spellemann 2017». ballade.no. 9. januar 2018. Besøkt 1. februar 2018. 
  3. ^ «Spellemann-glipp – nominert artist falt ut av listen». vg.no. 8. februar 2019. Besøkt 11. februar 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]