Jørn Hoel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jørn Hoel
Jørn Hoel - Flickr.jpg
Jørn Hoel
Født 27. juli 1957 (59 år)
Tromsø
Ektefelle Trine Ahlstrand
Yrke Musiker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Årets spellemann

Jørn Hoel (født 27. juli 1957 i Tromsø) er en norsk musiker, komponist og sanger. Han er kjent som soloartist og for sitt samarbeid med Steinar Albrigtsen[1] og Tom Pacheco.[2][3]

Han begynte å spille i lokale grupper blant annet sammen med Steinar Albrigtsen på 1970-tallet. Som sanger og låtskriver kom han med sin første plate, Ubarbert, i 1982. Det store gjennombruddet kom i 1987 med Varme ut av is. Albumet inneholdt blant annet låtene «Har en drøm» og «Ei hand å holde i», begge med musikk av Svein Gundersen og tekst av Trygve Hoff. «Har en drøm» ble også brukt som filmmusikk til filmen Drømmeslottet i 1986. For suksessen med dette albumet ble han kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 1987.

I 1989 ga han ut bluesalbumet Love Will Make You Do Things You Know Is Wrong som kun ble gitt ut i 3000 eksemplarer og som regnes som et samleobjekt. Etter denne utgivelsen var han tilbake med sin hese stemme og sine kjærlighetssanger utover 90-tallet. I 1990 ble han tildelt Gammleng-prisen i klassen pop.

Hoel har samarbeidet med Steinar Albrigtsen gjennom hele karrièren, og i 1997 ga de to ut sitt første album sammen; Get Together. Høsten 2007 ga han ut albumet På grunn av dæ som var hans første studioalbum på syv år. Høsten 2009 ga han og Albrigtsen ut albumet Two Rivers One Road, som var duoens andre felles utgivelse.

I 2014 deltok Hoel i NRK-programserien The Hit, hvor kjente artister fremførte sangene til ukjente låtskrivere. Hoel kvalifiserte seg til finalerunden i programmet. Han var også en av deltakerne i NRK-serien Stjernekamp høsten 2014.

Hoel er i dag bosatt i Oslo-området.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Andre låter[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.dagbladet.no db.no, 4. mai 2005
  2. ^ www.tompacheco.com
  3. ^ www.mic.no Ballade-biografi, 6. august 2006

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]