Ain't My Bitch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ain't My Bitch
AlbumLoad
FormatCD Single
Artist, bandMetallica
InnspiltMai 1995
SjangerHardrock
Lengde5:04
PlateselskapElektra Records
Låtskriver(e)James Hetfield
Lars Ulrich
Produsent(er)Bob Rock
Plass i kronologi
Until It Sleeps
1996
Ain't My Bitch
Hero of the Day
1996

Ain't My Bitch er det første sporet fra studioalbumet Load (1996) av Metallica. Sangen ble gitt ut som singel nummer to etter Until It Sleeps.

Sangtekst[rediger | rediger kilde]

Sangen i seg selv handler om egoisme og det og ikke ha noen form for omtanke for andres menneskers problemer. Singlen fikk en del mediaoppmerksomhet på grunn av det noe vågale bruken av ordet «bitch». James Hetfield forklarer derimot i et intervju at «Bitch» i sangen ikke viser til en kvinneskikkelse, men fungerer heller som en metafor for et problem, noe som gir sangen en veldig annen mening.

Live[rediger | rediger kilde]

Under utgivelsen av Load ble sangen et stempel på setlisten til bandet, og ble spilt ofte under Metallicas Poor Touring Me verdensturne. Som mange av de andre sangene fra Load/ReLoad æraen til Metallica mistet også denne sangen noe av sin vitalitet etter en stund. Den ble for siste gang spilt 1998, i Wellington i New Zealand.[1]

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Sangen gjorde det langt dårligere enn sin forgjenger, «Until It Sleeps». «Ain't My Bitch» debuterte kun på Billboard sin Modern Rock Tracks liste, hvor den fikk en topposisjon på nummer 15.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]