Jump in the Fire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jump in the Fire
AlbumKill 'Em All
FormatSingle
Artist, bandMetallica
InnspiltMai 1983
SjangerThrash metal Speed metal
Lengde4:41
PlateselskapElektra Records Megaforce
Låtskriver(e)James Hetfield
Lars Ulrich
Dave Mustaine
Produsent(er)Paul Curcio, Johny Zazula
Plass i kronologi
Whiplash
(1983)
Jump in the Fire
Fade to Black
(1984)

Jump in the Fire er den fjerde sangen på Metallicas album fra 1983 Kill 'Em All.

Den ble utgitt som bandets andre single og ble kun utgitt utenfor USA. Sangen er kjent for sin gitar-outro som kommer inn rundt 3 minutter og 46 sekunder ut i sangen.

Sangtekst[rediger | rediger kilde]

Teksten i «Jump in the Fire» er skrevet fra djevelens synspunkt. Den omhandler hvordan djevelen betrakter mennesker som dreper hverandre og derfor begår en stor nok synd til å havne i helvete (hoppe i flammene). Den originale teksten som først ble laget til demoen No Life 'Til Leather handlet om seksualitet og ble skrevet av bandets første gitarist Dave Mustaine.[1]

Omslag[rediger | rediger kilde]

Coveret til singlen inneholder en leende demon omgitt av flammer. Coveret inneholder også bandets originale logo og også ordene «Jump in the Fire» skrevet med en gammel datalignende skrifttype.

Singelomslaget ble laget i 1978 av maleren Les Edwards. Det originale bildet er et oljemaleri kalt «Devil's D-Day» (Djevelens D-Dag). Bildet inneholdt da også en stridsvogn under djevelen. Bildet ble også brukt som omslag for Graham Masterstons roman med samme tittel som bildet.[2]

Utgivelse[rediger | rediger kilde]

Singelen som var Metallicas andre, ble utgitt med live fremførelser av «Phantom Lord» og «Seek & Destroy», som senere viste seg å være falske. Sangene var egentlige bare alternative studiofremførelser av sangene hvor lyden av publikum hadde blitt lagt til i miksingen av sangene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]