Some Kind of Monster (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Some Kind of Monster
AlbumSt. Anger
FormatCD Single
Artist, bandMetallica
Innspilt20022003
SjangerHeavy metal
Lengde8:27
PlateselskapElektra Records
Låtskriver(e)James Hetfield
Lars Ulrich
Kirk Hammett
Bob Rock
Produsent(er)Metallica
Bob Rock
Plass i kronologi
The Unnamed Feeling
(2003)
Some Kind of Monster
The Day That Never Comes
(2008)

Some Kind of Monster er den fjerde og siste singelen fra Metallicas åttende studioalbum St. Anger. Sangen er også en av de første som ble laget for albumet.

Navnet «Some Kind of Monster» kommer fra frontman James Hetfield beskrivelse av teksten i sangen til produsent Bob Rock som en Frankenstein-skapning eller en form for monster. Senere ble «Some Kind of Monster» også tittelen på deres dokumentar fra 2004 om hvordan albumet St. Anger ble laget. Bandet følte det var en passende tittel siden bandet hadde hatt mange problemer på den tiden. Hetfield har også senere beskrevet det å være med i Metallica som en «monstreøs tilværelse».

Musikkvideo[rediger | rediger kilde]

Videoen til Some Kind of Monster består hovedsakelig av klipp fra dokumentaren deres fra 2004 med samme navn, og klipp fra forskjellige konserter. Snuttene fra dokumentaren er for det meste av at bandet spiller og øver på sangen. Man kan også se klipp fra begynnelsen av bandets karriere da Dave Mustaine og avdøde Cliff Burton fortsatt var medlemmer av bandet.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Bortsett fra å være en CD-single ble «Some kind of Monster» også utgitt som en EP hvor seks live-fremførelser av blant annet sangene «Hit The Lights», «Damage Inc.» og «The Four Horsemen» var inkludert. Den inkluderte også en redigert versjon av «Some Kind of Monster», da uten blant annet skarptrommelyden som albumet har blitt kritisert for å ha for mye av. I enkelte land inneholdt også EP-en en T-skjorte med coveret av singelen på fremsiden.

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

«Some Kind of Monster» var singelen som gjorde det svakest fra St. Anger og den kom ikke inn på hitlister i Europa andre steder enn i Finland. Der ble singelen liggende i tre uker, hvor topposisjonen var femteplass der den lå i uke 38 i 2004.[1]

Singelen gjorde det også svakest i USA hvor den bare klarte en 19.-plass på Billboard Hot Mainstream Rock Charts.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]