Dave Mustaine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dave Mustaine
Megadeth live in Bucharest, June 15th, 2005-2.jpg
Megadeth live i Bukarest, 15. juni 2005
FødtDavid Scott Mustaine
13. september 1961[1]Rediger på Wikidata (59 år)
La MesaRediger på Wikidata
Barn Electra MustaineRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
11 oppføringer
Gitarist, sanger, sanger-låtskriver, komponist, musiker, skribent, selvbiograf, klassisk gitarist, pianist, karateutøver, taekwondoutøverRediger på Wikidata
Parti Det republikanske partiRediger på Wikidata
Nasjonalitet USA USA
Medlem av MegadethRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Dave Mustaine
SjangerThrash metal
InstrumentGitar, Vokalist
Stemmetypebaryton
Aktive år1981
PlateselskapRoadrunner Records
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Megadeth
Tidligere band
Metallica
MD.45

David Scott Mustaine (født 13. september 1961 i La Mesa, California)[2] er gitarist og vokalist i det amerikanske speed/thrash metal-bandet Megadeth.[3] Dave Mustaine spilte for Metallica i 19821983 og har vært med på å skrive en rekke materiale på Kill 'Em All og Ride The Lightning.[4] Dave Mustaine er også mannen bak Gigantour-turneen.[5]

Metallica[rediger | rediger kilde]

Se også: Metallica

I 1981 forlot Mustaine bandet sitt, Panic, for å bli medlem av Metallica som førstegitarist. Dave Mustaines tid i Metallica varte i mindre enn to år.

I april 1983 ble Dave Mustaine sparket fra Metallica. Han ble brått vekket og satt på en buss til Los Angeles. På denne turen fant Mustaine ut at han skulle skape et band; større og mer suksessfullt en Metallica. Skapelsen av Megadeth begynte. Dave Mustaine fikk store problemer med seg selv etter han ble kastet ut av Metallica og dop-inntaket økte. Etter bruddet var det mye mellom Dave Mustaine og Metallica om opphavsrettighetene til materiell som Metallica hadde på deres første album "Kill Em All". Dave Mustaine har også hevdet åpent i et talkshow i ettertid at han lå med den nåværende førstegitaristen Kirk Hammets kjæreste like før han forlot Metallica.

Megadeth[rediger | rediger kilde]

Se også: Megadeth

Straks Mustaine ankom Los Angeles begynte han å skape Megadeth sammen med bassist David Ellefson. Etter noen prøvelser ble den første suksessfulle band-besetningen bestående av Mustaine på gitar og vokal, Ellefson på bass, Chris Poland som førstegitarist og Gar Samuelson på trommer. I 1985 slapp Megadeth sitt første album, Killing is my Business... And Business Is Good!

MD.45[rediger | rediger kilde]

Se også: MD.45

Mustaine etablerte MD.45 sammen med vokalisten Lee Ving og ga ut albumet The Craving i 1996.[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]