Elektra Records

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Elektra Records
Elektra Records
EierWarner Music Group
Etablert1950
Grunnlegger(e)Jac Holzman
StatusAktiv
Distributør(er)Warner Music Group, Rhino Entertainment Company
LandUSA
Nettstedhttp://www.elektra.com

Elektra Records er et amerikansk plateselskap som var i virksomhet fra 1950 til 2004. Selskapet ble i 2009 gjenopprettet som et underselskap til Atlantic Records Group.

Historie[rediger | rediger kilde]

Elektra Records ble grunnlagt 10. oktober 1950 av Jac Holzman og Paul Rickholt, og konsentrerte seg opprinnelig om folkemusikkartister som Judy Collins og Jean Ritchie[1] - men også fransk, britisk, russisk og spansk folkemusikk, jazz, calypso m.m.[2][3]. I 1963-70 utgav de også fem album med bluegrassgruppen The Dillards, og fra midt på sekstitallet plater i sjangrene rock og psykedelia. Blant deres mest kjente band var The Doors, Love og Incredible String Band. De har også jobbet sammen med det kjente Heavy Metal-bandet Metallica på blant annet albumet Master of Puppets.

I 1970 ble selskapet solgt til Kinney Corporation, som slo det sammen med Warner Bros. Records til WEA (Warner-Elektra-Atlantic). Dette konglomeratet ble i 2004 solgt videre til et nytt konglomerat, og i april samme år ble etiketten lagt ned. Fem år senere ble selskapet gjenopprettet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

plateselskapstubbDenne plateselskaprelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.