Elektra Records

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Elektra Records
Elektra Records
EierWarner Music Group
Etablert1950
Grunnlegger(e)Jac Holzman
StatusAktiv
Distributør(er)Warner Music Group, Rhino Entertainment Company, 300 Elektra Entertainment
SjangerFolkemusikk, rock, moderne R&B, hiphop
LandUSA
LokasjonNew York
Nettstedhttp://www.elektra.com

Elektra Records er et amerikansk plateselskap som var i virksomhet fra 1950 til 2004. Selskapet ble i 2009 gjenopprettet som et underselskap til Atlantic Records Group.

Historie[rediger | rediger kilde]

Elektra Records ble grunnlagt 10. oktober 1950 av Jac Holzman og Paul Rickholt, og konsentrerte seg opprinnelig om folkemusikkartister som Judy Collins og Jean Ritchie[1] - men også fransk, britisk, russisk og spansk folkemusikk, jazz, calypso m.m.[2][3]. I 1963-70 utgav de også fem album med bluegrassgruppen The Dillards, og fra midt på sekstitallet plater i sjangrene rock og psykedelia. Blant deres mest kjente band var The Doors, Love og Incredible String Band. De har også jobbet sammen med det kjente Heavy Metal-bandet Metallica på blant annet albumet Master of Puppets.

I 1970 ble selskapet solgt til Kinney Corporation, som slo det sammen med Warner Bros. Records til WEA (Warner-Elektra-Atlantic). Dette konglomeratet ble i 2004 solgt videre til et nytt konglomerat, og i april samme år ble etiketten lagt ned. Fem år senere ble selskapet gjenopprettet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]