King Nothing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
King Nothing
AlbumLoad
FormatCD Singel
Artist, bandMetallica
Utgitt6. januar 1997
Innspilt19961997
SjangerHeavy metal
PlateselskapElektra Records
Komponist(er)James Hetfield
Låtskriver(e)James Hetfield
Lars Ulrich
Kirk Hammett
Produsent(er)Metallica
Bob Rock
Plass i kronologi
Mama Said
(1996)
King Nothing
Bleeding Me
(1997)

King Nothing er en sang av Metallica utgitt i 1996, fra bandets sjette studioalbum, Load. Demoen til sangen ble tidlig i innspillingsprosessen kalt Load, noe som senere skulle utvikle seg til å bli albumtittelen. King Nothing var den siste singelen som ble utgitt fra Load i Nord-Amerika.

Sangtekst[rediger | rediger kilde]

Teksten i sangen refererer til mennesker som bruker hele livet sitt på karriere, og så senere forstår at penger ikke har noen ordentlig verdi her i livet. Den kan også referere til folk som bruker hele livet sitt på å sitte hjemme og ønske at ting var annerledes istedenfor og faktisk forandre på noe.[1]

Musikken[rediger | rediger kilde]

Sangen er blant de klareste bevisene en har på at Metallica var mer Hard rock, enn Thrash metal på 90-tallet. Den har ikke de samme raske og aggressive riffene som blant annet sanger som Battery og Master of Puppets hadde. Sangen starter med et bassriff som etter en stund utvikler seg til hovedriffet i sangen. Sangen har også blitt sammenliknet med en av bandets mest kjente sanger, Enter Sandman. Sangen har en nokså lik oppbygning og på slutten av sangen kan en høre ordene, «Off to never-never land», som også er en del av sangen Enter Sandman.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

  1. «King Nothing»
  2. «Ain't My Bitch» (Live)

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]