Nothing Else Matters

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nothing Else Matters
AlbumMetallica (The Black Album)
FormatCD Single
Artist, bandMetallica
Utgitt20. april 1992
Innspilt1990-1991
SjangerHard Rock
SpråkEngelsk
PlateselskapElektra Records
Låtskriver(e)James Hetfield
Lars Ulrich
Produsent(er)James Hetfield
Lars Ulrich
Bob Rock
Plass i kronologi
The Unforgiven
(1991)
Nothing Else Matters
Wherever I May Roam
(1992)

«Nothing Else Matters» er en av de mest kjente låtene til thrash metal-bandet Metallica.

Historie[rediger | rediger kilde]

«Nothing Else Matters» ble oppført på albumet Metallica, eller The Black Album som det ble kalt. I en dokumentar om «classic albums», fortalte vokalist James Hetfield at sangen egentlig var for personlig til å komme på et album. Gitarist Kirk Hammett mente den burde komme på deres nye album i 1991. Begynnelsen er ganske enkel, da fingerspillet går i en Em-akkord med bare åpne strenger (E0 – G – H – E1 – H – G), noe som gjør det til en av sangene de fleste Metallica-fans lærer seg først. I et intervju med VH1 sa James Hetfield:

Nothing Else Matters was a song for me - and only me - in my hotel room on the road. The band heard that thing, and said «Whoa, more of that, dude! From the heart!» It stirred up emotions about missing family or my girlfriend at the time.

Sangen ble ikke umiddelbart populær hos fansen fordi den ikke var lik resten av Metallicas verk, men den tiltrakk seg mange andre fans, spesielt kvinnelige sådan.

Med symfonien[rediger | rediger kilde]

Komponisten Michael Kamen var med å lage deler av sangen da den trengte litt mer symfoni. Michael Kamen ønsket etter innspillingen mer samarbeid med bandet, noe som 8 år senere skulle bli virkelig med S&M.

En «elevator version» av sangen, der James Hetfields stemme, og en akustisk gitar og symfonien ble lagd i etterkant, men kun internt. Den ble aldri på noen måte gitt ut til folket, men kun for å poengtere Michael Kamens innspill i sangen.

Sangen har blitt spilt av flere artister som cover-låter, også i MTV ICON som var et show dedikert til Metallica. I 1999 ble den oppført i Metallicas S&M (Symphony & Metallica), en konsert som ble spilt sammen med San Francisco Symphony Orchestra. Denne konserten fikk senere flere priser for beste «Rock symphony».

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]