Brukerdiskusjon:Bevegelsesmengde

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Velkommen![rediger kilde]

Hei, Bevegelsesmengde, og velkommen til Wikipedia. Takk for dine bidrag. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt. mvh Shauni 11. jul 2006 kl.20:06 (UTC)

Lungeorminfeksjon[rediger kilde]

Du bør si i artikkelens ingress hva dette er og hvilken dyr som er angrepet. Nå må en lese helt til slutten av artikkelen før en forstår det er knyttet til sau. — Jeblad 7. okt 2006 kl. 16:15 (UTC)

Hei. Den noe uleksikalske måten artikkelen er skrevet på gir grunn til å mistenke at den er skrevet av fra en bok. Er det tilfelle? Enten svaret er ja eller nei bør du som forfatter stikke innom siden for sletting og gi ditt svar. --Finn Bjørklid 23. okt 2006 kl. 20:17 (UTC)

Hei, har fjernet slettetag, men fint om du går over artikkelen. Den har interessant og viktig innhold men kan trenge litt pussing (korrektur, lenke til engelsk artikkel om samme osv.). Ha en god helg! Mvh - Ulf Larsen 28. okt 2006 kl. 10:26 (UTC)

Jeg går nå gjennom sau-artiklene på alle språk og fjerner lenkene til ceb:Mouton. Dette vil forhåpentligvis hindre at den dukker opp igjen. - Soulkeeper 10. mai 2007 kl. 22:06 (CEST)[svar]

Takk skal du ha. Bevegelsesmengde 11. mai 2007 kl. 00:04 (CEST)[svar]

Sentrosfære[rediger kilde]

Har du mulighet til å ta en titt på Wikipedia:Sletting#Sentrosf.C3.A6re? Jeg har liggende noe om en del av disse begrepene men finner det ikke igjen, og stoler vel ikke helt på minnet... — Jeblad 25. jun 2007 kl. 14:34 (CEST)

Det er gjort. :-) Bevegelsesmengde 25. jun 2007 kl. 15:47 (CEST)

Hei! Kom tilfeldig innom brukersiden din. Fikk øye på at du ønsker deg biomembran, du mener ikke cellemembran (cellemembran)? Vi kunne også kanskje ta et samarbeid på Aspartam hvis ønskelig. ---Fredrifj 29. sep 2007 kl. 01:15 (CEST)

Heisann! :-) Ønskelista er eigentleg berre spegla frå portal:Vitenskap, den sakser utvalde tema frå Wikipedia:Ønskelisten. Når det gjeld biomembran er eg faktisk ikkje sikker. Frå tyske wikipedia ser det ut som om biomembran inkluderar cellemembran o.l. men på norsk har biomembran ifølgje google blitt mykje brukt om kunstige membranar til forskjellige formål. Kanskje var de det som var etterspurd?
Aspartam kan vi godt ta ei økt på ja, har liggande ein artikkel frå New Scientist som oppsummerte nyare forskning og tenkte å sakse litt frå den.

VilVite[rediger kilde]

Hei, tusen takk for rettelser og korreksjoner til artikkelen VilVite! Har du noen spesiell tilknytning til stedet eller er interessen for artikkelen profesjonelt begrunnet? Sindre Skrede 17. okt 2007 kl. 14:08 (CEST)

Hei! :-) Nei eg oppretta berre artikkelen fordi eg er innom der av og til og fordi dei andre "tekniske museum" i landet som Norsk Teknisk Museum og Vitensenteret i Trondheim har eigne sider. Den har blitt riktig så bra etter at du byrja jobbe på den. :-) Bevegelsesmengde 17. okt 2007 kl. 14:46 (CEST)
Ah, slik å forstå. Jeg bare lurte (villevite) - jeg holder til der en stund fremover, så om du vil komme innom, så kunne du fått gratis adgang av meg som takk for hjelpen. Når jeg først hadde tilgang på materiale og bilder så ville det være uwikipedisk å ikke bruke dem. Sindre Skrede 17. okt 2007 kl. 16:06 (CEST)

Hei. Har du mulighet til å lese igjennom denne artikkelen? Språk og faglig kvalitet. ---Fredrifj 17. okt 2007 kl. 18:44 (CEST)

Hei. :-) Eg retter det eg finner av språklege ting, men eg kan for lite biologi til å gje ei fagleg vurdering av ein artikkel som går sopass i dybden. Grundig artikkel dette. :-) Bevegelsesmengde 17. okt 2007 kl. 21:43 (CEST)
Takk:) Ser du gjør en bra jobb. ---Fredrifj 21. okt 2007 kl. 18:20 (CEST)

Jeg blei lei deg…[rediger kilde]

Så jeg satte deg på whitelist. Si ifra om du starter å trolle så jeg kan fjerne deg igjen. Whitelist betyr at en robot merker dine redigeringer som patruljert. Vanligvis er det noen innom og sjekker alle, eller nesten alle, redigeringer. Du gjør såpass mye og det er så sjelden noe å kommentere at det er ingen grunn til at noen sjekker manuelt. Det er vanligvis noen hundre redigeringer [1] igjen på slutten av dagen som må sjekkes manuelt. Nå forsvinner (eller forsvant) du ut av denne lista. — Jeblad 23. okt 2007 kl. 16:05 (CEST)

Jotakk, skal gje beskjed hvis eg troller :-) Bevegelsesmengde 23. okt 2007 kl. 22:13 (CEST)

Omdirigeringer og interwiki[rediger kilde]

Hei, angående Borreliose: Omdirigeringssider skal ikke ha interwikilenker, da dette forvirrer botene. Mvh Soulkeeper 4. nov 2007 kl. 20:47 (CET)

Ok. Kanskje vi kan omdøpe flåttbårne sykdommer (hund) til flåttbårne sykdommer? Teksten i dag konsentrerer seg ikkje spesielt om hund.Bevegelsesmengde 4. nov 2007 kl. 20:53 (CET)
Helt klart, har fikset det nå. - Soulkeeper 4. nov 2007 kl. 20:59 (CET)

hurtigsletting av artikler plassert under navn med skrivefeil[rediger kilde]

Hei! Hvis du kommer over sider som er plassert på artikkelnavn med skrivefeil og artikkelen ikke eksisterer på det korrekte navnet så er det bedre å bruke flyttefunksjonen (ved siden av historikk) enn å flytte manuelt og hurtigslettagge. På denne måten får vi også med historikken videre, slik at man kan vite hvem som originalt opprettet artikkelen … og ofte kan man vel også, istedenfor å hurtigslette, fjerne alt innhold og legge en omdirigering til korrekt artikkelnavn … eller er det en spesiell grunn til at du gjorde det slik med Utrescht-psalteriet? --EivindJ 9. jan 2008 kl. 09:20 (CET)

Oi, den "flytt" funksjonen hadde eg heilt oversett! Det ville klart vore den beste løysinga, men då må eg isofall be om sletting av Utrecht-psalteriet først, sidan den no desverre blokkerar flytting av Utrescht-med-s. Bevegelsesmengde 9. jan 2008 kl. 09:39 (CET)
Eller du kan be en administrator gjøre flyttingen, de kan overstyre blokkeringen. --EivindJ 9. jan 2008 kl. 09:42 (CET)
God ide, har tatt kontakt med Guaca. Bevegelsesmengde 9. jan 2008 kl. 09:59 (CET)

Jeg er litt uklar på detaljene, men som jeg husker det ...

Det stemmer at uttrykket er eldre, men det var Larry Walls patch som, i denne sammenheng, tok uttrykket videre enn Usenet. Før det programmet, besto patcher postet på Usenet ofte av (s?)ed-scripter eller bare tekstbrokker, så vidt jeg har forstått. Med programmet patch ble det mulig å skrive patcher som var nyttige langt utover Usenet.

Jeg har så mange andre ting å se på for tiden, men jeg har til hensikt å komme tilbake til den artikkelen (og kanskje også skrive patch (program)), om ikke noen andre kommer meg i forkjøpet. :) — the Sidhekin (d) 4. okt 2008 kl. 23:23 (CEST)

... eller rettere, det ble mulig å bruke programmet diff til å lage patcher som enkelt kunne settes på, og dermed var nyttige etc ... — the Sidhekin (d) 4. okt 2008 kl. 23:26 (CEST)
Ja eg er einig i at patch gjerne kan få med unix-programmet patch, eller at det kan trekkast ut i eigen artikkel, slik som en:Patch (Unix). Ifølge ein post på en:Talk:Patch_(computing) er uttrykket endå eldre enn sjølv Usenet. Men dette treng riktignok å dokumenterast med gode kjelder. Bevegelsesmengde 5. okt 2008 kl. 08:58 (CEST)
Vi er visst enige. :)
Jeg tror så gjerne at uttrykket er eldre enn Usenet – ordet er jo et vanlig engelsk ord, og ble også brukt om «klistremerker» som ble sendt ut som korrektur til trykte bøker (og blir kanskje fortsatt brukt i den forbindelse?). Men hva jeg prøver å få frem, er at i forbindelse med programmer, var begrepet kjent kun i en meget liten subkultur, inntil programmet patch tok det «ut i verden». Men før jeg skriver det, må vel jeg hoste opp noen gode kilder ...
(Det forbauser meg forøvrig at programmet omtales som «unix-programmet». Selv om det opprinnelig var sluppet på Unix, er det da portet både hit og dit.) — the Sidhekin (d) 5. okt 2008 kl. 18:39 (CEST)

Wiki Cleaner[rediger kilde]

Thanks for the information for the Norwegian wiki, Wiki Cleaner (v0.80) should work here now. NicoV 11. okt 2008 kl. 16:52 (CEST)

Thanks! It works fine. :-) Bevegelsesmengde 11. okt 2008 kl. 18:16 (CEST)

Nære østen ⊆ Asia?[rediger kilde]

Sikker?

Selv er jeg ikke, men om det ikke skal overlappe med Midtøsten, må det nesten være Balkan eller noe ... noe som vel også stemmer overens med Orientekspressens endestasjon i Romania. Kanskje burde vi ha hatt en artikkel nære østen? :) — the Sidhekin (d) 19. okt 2008 kl. 01:00 (CEST)

Ja du har rett, ser at det er Balkan og austover som omtales som det nære østen i fleire wikipedia-artiklar. :} Ser at Midtøsten diskuterer definisjonen på det nære østen grundig, så ein redirect dit er nok det beste. Bevegelsesmengde 19. okt 2008 kl. 12:10 (CEST)

Lyst på tilgang til flere verktøy?[rediger kilde]

Heisann. Er imponert over jobben du gjør på Wikipedia. Kunne du tenke deg tilgang til flere verktøy? Er ingen krav til hvor aktiv du behøver å være med dem, men du ser lettere når noen nye wikipedianere gjør endringer på artikler du kan noe om, og forhåpentligvis vil det hjelpe til å gjøre Wikipedia bedre... Laaknor 16. nov 2008 kl. 01:20 (CET)

Jatakk, patruljering kan eg godt bidra med. Bevegelsesmengde 16. nov 2008 kl. 12:16 (CET)
Tilgangen er gitt. Lykke til, og bare å spørre om det er noe du lurer på ;) Laaknor 16. nov 2008 kl. 12:19 (CET)
Ser du har begynt å patruljere. Veldig bra. Bare sånn at du vet det, så bør du også sjekke om artiklene som patruljeres (spesielt på nye artikler), følger Wikipedia:Stilmanual. Ting som interwiki-lenker, at første bruken av navnet på artikkelen er i fet skrift, kategorier, etc er greit at er inne på artikkelen før man er «ferdig». Dersom du mener en artikkel ikke hører hjemme på Wikipedia, kan du legge inn {{hurtigslett|grunn for å slette}}. Hvis du er usikker, kan du skrive det i begrunnelsen, så vil en administrator slette, eller føre opp på WP:S. Husk også at det er viktig at ting faktasjekkes før det godkjennes, og noen ganger kan det være greit å la være å merke ting som patruljert også... Laaknor 16. nov 2008 kl. 13:43 (CET)
Ja har godkjent ein del "mellombidrag" no som enten er fjerna eller omarbeidd av andre (autopatrollere) etterpå. Ein pussig ting: Atmosphere Album‎ står til godkjenning i loggen for 19. oktober men sida er sletta, så det går ikkje an å fjerne "!" frå loggen over siste endringer. Bevegelsesmengde 16. nov 2008 kl. 14:11 (CET)
Det er en feil som oppstår når noen flytter en artikkel og så sletter omdirigeringen før den orginale (ny artikkel) blir godkjent. Det er mulig å godkjenne endringen ved å manuelt endre på URLen til artikkelen (når man har den slettede siden kan man legge inn en &action=markpatrolled i URLen). Evt. så sier man i fra til meg, så ordner jeg det ;) Laaknor 16. nov 2008 kl. 14:23 (CET)

Kommunisere?[rediger kilde]

Fra TruthHunter, åssen kommuniserer man på Wikipedia? er ny

Lenke til offentlig nettsted[rediger kilde]

Hei!

Hvorfor er lenken til siden om bromerte flammehemmere på Erdetfarlig.no fjernet? Erdetfarlig er et offentlig nettsted som Klima- og forurensningstilsynet står bak (på lik linje med Miljøstatus i Norge som også er lenket opp).

Hilsen Kristin Kinck Rannem, redaktør Erdetfarlig.no


Hei! :-) Ja her var eg for kjapp og eg har stilt det tilbake inntil videre. Eg burde iallefall ha grunngitt det. Det er har blitt vanleg å halde eksterne lenker på eit minimum fordi dette ofte sklir ut i gratisreklame som ikkje forbetrar artikkelen i seg sjølv. Det same problemet får ein forsovidt også med offentlege nettsider, det blir meir som eit google-søk hvis det er lite innhald og masse eksterne lenker.
Ein alternativ måte å bidra på, som alle nyter godt av, er å bidra med informasjon til artikkelen og så bruke nettsiden som referanse. F.eks så viser referansemerket [1] i første setning i artikkelen til Miljøstatus i Norge, derfor ligger den inne under "referanser" og har også fått en ekstern lenke. Når ein samanliknar erdetfarlig og wikipedia så er det tydelig at wikipedia-artikkelen har fleire mangler. Det ser for eksempel ut til at Polybromertedifenyletere mangler i listen over flammehemmere og det står ingenting om kva flammehemmere som er forbode. Så her er det absolutt rom for å lenke til erdetfarlig.no. :-) Bevegelsesmengde 11. mar 2010 kl. 16:38 (CET)

Flott! For øvrig har jeg kontakt med en av de andre frivillige hos dere som kommer til oss for å forklare litt mer om hva som er ok å legge inn og hva som ikke er det etc. Vi stor pris på at dere hjelper oss! Jeg prøvde meg med tekst og lenke på en av sidene (om "arsen"), men det ble fjernet, så nå venter jeg med mer tekst til vi har hatt dette møtet. Vi vil jo gjerne bidra der vi mener vi har relevante fakta å komme med :-) Kristin Kinck Rannem, 89.191.28.10 15. mar 2010 kl. 12:39 (CET)

Supert! :-) Bevegelsesmengde 16. mar 2010 kl. 08:57 (CET)

Artikler du med glede kan redigere, fra AnbefalingsBot[rediger kilde]

AnbefalingsBot tenker at du kan komme til å like å redigere noen av disse artiklene.

Stubber
Per Lillo-Stenberg
Microsoft Windows
Pål Johannessen
Olsenbanden + Data-Harry sprenger verdensbanken
OpenOffice.org
… men Olsenbanden var ikke død!
TNT (TV)
Kake
Olsenbanden møter Kongen & Knekten
Virtual Boy
Rapping
Marinade
Simple network management protocol
Nammo Lapua
Bydatanett
Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet
Olsenbanden gir seg aldri
Hasard
Controller Area Network
Opprydning
Ben 10
Lil Mama
Henrik Ibsen
Fletting
Farse (mat)
Electronica
Kushina Uzumaki
Uencyclopediske artikler
Epilepsi
Hamas
Petter Stordalen
Trenger utvidelse
Sykehus
Rottegift
Sjakk
Ufullstendige lister
Harstad
Nils Ole Oftebro
Mediacircus

AnbefalingsBot plukker artikler basert på andre artikler du har redigert, og kan benytte seg av likheter i artiklenes tekst, linker mellom artikler, og hvordan dine redigeringer passer med redigeringsmønstrene til andre Wikipedianere. Boten forsøker å kun anbefale artikler som andre Wikipedianere har lagt i kategorier som indikerer at artiklene har et klart forbedringspotensiale. Dine bidrag gjør Wikipedia bedre -- takk for at du hjelper til!

Hvis du har tilbakemeldinger om hvordan AnbefalingsBot kan gjøre en bedre jobb, vær så snill å legge igjen en kommentar på AnbefalingsBots diskusjonsside. Med vennlig hilsen Nettrom, AnbefalingsBots vaktmester.

P.S. Du mottok disse anbefalingene fordi navnet ditt enten står oppført på listen over brukere som vil prøve ut AnbefalingsBot, eller på listen over faste brukere. Dersom dette ikke stemmer beklager vi forstyrrelsen. -- AnbefalingsBot 25. okt 2010 kl. 15:13 (CEST)

Gratulasjon[rediger kilde]

Jeg gratulerer alle norske wikipedister med 300 000 sider!

--Олег-літред, brukeren аv den ukrainske wikin (Користувач:Олег-літред). 7. mai 2011 kl. 11:17 (CEST)[svar]

Veldig snart kan vi gratulere oss med 500 000 sider! Håper flere gamle brukere finner tilbake til arbeidslysten, alle kan bidra! --129.240.144.165 26. sep. 2018 kl. 10:38 (CEST)[svar]